Prelate de acoperire: de ce nu ar trebui să lipsească din grădina dvs

Prelate de acoperire: de ce nu ar trebui să lipsească din grădina dvs

Cuprins

Prelatele de acoperire sunt o parte integrantă a fiecărei grădini bine echipate. Utilizarea lor este diversă și aduce o multitudine de beneficii pe care fiecare grădinar le va aprecia. În acest blog, vom arunca o privire mai atentă asupra scopului principal al acoperirii prelatelor și de ce ar trebui să le aveți în echipament.

Protecție împotriva razelor UV, ploii, prafului și zăpezii

Prelatele de acoperire oferă o protecție completă împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile.

Radiațiile UV pot deteriora treptat suprafețele și le pot face să se estompeze.

Ploaia și zăpada pot provoca umezeală și mucegai ulterior.

Praful și alte impurități pot deteriora suprafețele și materialele delicate. Folosind o prelată de acoperire , vă asigurați că proprietatea dumneavoastră este protejată de aceste influențe.

Pentru ca prelata să fie bine fixată și să reziste vântului, este important ca prelata de acoperire să aibă ochiuri de calitate pentru fixare . Aceste ochiuri permit fixarea ușoară și sigură a prelatei folosind frânghii sau corzi elastice.

În acest fel, vă asigurați că prelata rămâne pe loc chiar și în condiții de vânt puternic sau vreme nefavorabilă.

istockphoto-1657601391-612x612.jpg

Protecția lemnului

Dacă aveți lemne pentru încălzire sau alte scopuri în grădina dvs., este important să îl protejați de efectele adverse ale vremii. Lemnul care este expus la ploaie, zăpadă și umezeală își poate pierde rapid calitatea și capacitatea de utilizare. Folosind o prelată de acoperire , lemnul dumneavoastră va rămâne uscat și gata de utilizare.

firewood-covered-by-tarp.jpg

Acoperirea mobilierului de grădină

Mobilierul de grădină poate fi o investiție semnificativă și este important să îl protejați pe tot parcursul anului. Un factor important este și tipul de material din care este realizat mobilierul de grădină.

Ratanul natural sau metalul se descurcă mai rău cu umezeala, așa că dacă nu ai un adăpost sau o terasă unde să poți depozita în siguranță astfel de mobilier, o prelată îți va oferi momente lipsite de griji în timpul ploii.

Ratanul artificial , dar și natural , trebuie protejat de lumina UV , deoarece în timp mobila dumneavoastră se poate estompa și își poate pierde estetica.

Praful este, de asemenea, un mare factor negativ, împotriva căruia o prelată de acoperire este ideală. Sub acest strat, diversele impurități sunt mai greu de ajuns și, astfel, vă scutește de nevoia de curățare frecventă a mobilierului de grădină.

Datorită diferitelor culori, poți alege una care se va potrivi cu exteriorul grădinii sau casei tale.

tarpaul.png

Protecția în afara sezonului a piscinelor și căzilor cu hidromasaj

Piscinele și căzile cu hidromasaj necesită întreținere regulată pentru a fi gata de utilizare în sezonul de vară. Prelatele de acoperire sunt soluția ideală pentru protecția lor în afara acestui sezon.

Prelatele protejează împotriva căderii frunzelor, prafului și altor impurități, reducând astfel nevoia de curățare și întreținere.

În plus, protecția împotriva radiațiilor UV asigură că materialul piscinei sau căzii cu hidromasaj rămâne protejat. Dacă după vară nu vă depozitați piscina sau cada cu hidromasaj sau nu aveți un adăpost sub care să le ascundeți, o astfel de prelată vă va veni la îndemână.

4_12.jpg

Culori și greutăți diferite

Prelatele de acoperire sunt disponibile în diferite culori , permițând adaptarea adecvată în orice grădină. În plus, prelatele vin în diferite greutăți , ceea ce înseamnă că puteți alege o prelată în funcție de nivelul de protecție de care aveți nevoie. Prelatele mai ușoare sunt ideale pentru acoperirea pe termen scurt, în timp ce prelatele mai grele oferă o durabilitate mai mare și protecție pe termen lung.

Dacă doriți să vă protejați în mod fiabil proprietatea, prelatele de acoperire sunt ajutorul ideal.

Puteți găsi mai multe informații și alte sfaturi utile pe blogul nostru la abc-zoo.ro.