Hrană pentru pisici

Hrana pentru pisici este extrem de importantă pentru sănătatea și bunăstarea generală. Dintre diferitele opțiuni de hrană, hrana uscată este cea mai potrivită pentru hrănirea pisicilor.

Arată mai mult arrow_drop_down

 

Hrana uscată pentru pisici oferă o dietă complexă și echilibrată. Acestea sunt fabricate din ingrediente care conțin nutrienți, vitamine și minerale importante de care pisicile au nevoie pentru o sănătate optimă.

 

Viață lungă și igienă

 

Hrana uscată are un termen de valabilitate îndelungat, ceea ce înseamnă că nu se strică la fel de repede ca hrana umedă sub formă de cutii și pliculețe. Ele sunt mai puțin susceptibile la infecții bacteriene și fungice decât hrana umedă.

 

Prevenirea problemelor dentare

 

Hrana uscată specială pentru pisici cu proprietăți dentare este concepută pentru a ajuta la menținerea dinților pisicii curați și sănătoși. Textura lor aspră ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene.

 

Cum să alegeți hrana potrivită pentru pisici?

 

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o hrană uscată pentru pisica dumneavoastră:

 

Vârsta și nevoile pisicii

 

Nevoile și vârsta pisicii. Hrana uscată pentru pisoi este special concepută pentru a le susține creșterea. Pentru pisicile adulte, așa-numitele alimente uscate de întreținere sunt cele mai potrivite pentru a controla aportul stabil de energie și o greutate corporală sănătoasă.


Alimentele uscate concepute pentru a susține sănătatea articulațiilor și pentru a îmbunătăți mobilitatea pot fi potrivite pentru pisicile mai în vârstă.

 

Nevoi medicale

 

Dacă pisica dumneavoastră are nevoi speciale de sănătate, cum ar fi alergii sau sensibilități la anumite substanțe, este important să alegeți o hrană care să țină cont de aceste nevoi.

Alimentele veterinare special concepute pentru pisici sunt folosite pentru a rezolva problemele de sănătate. Alegerea hranei ar trebui să țină cont, de asemenea, dacă pisica este obeză sau sterilizată. Alimentele hipoalergenice sunt potrivite pentru pisicile cu alergii și intoleranțe.

 

Calitate și conținut

 

O hrană de calitate și echilibrată pentru pisici ar trebui să conțină următoarele ingrediente pentru a asigura o nutriție optimă pentru pisica dumneavoastră:

 

Proteine de înaltă calitate: pisicile sunt prădători și au nevoie de proteine pentru o creștere și funcționare adecvată a mușchilor. Principala sursă de proteine ar trebui să fie carnea sau peștele.

 

Conținut adecvat de grăsimi: grăsimile sunt importante pentru nevoile energetice ale pisicilor. Hrana uscată de calitate ar trebui să conțină o cantitate adecvată de grăsimi animale, cum ar fi uleiul de pește. Se recomandă o proporție mai mică de uleiuri vegetale.

 

Minerale și vitamine: Dieta ar trebui să conțină mineralele și vitaminele necesare, cum ar fi calciu, fosfor, fier, vitaminele A, D și E. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, a dinților, a pielii și a ochilor.

 

Conținut scăzut de carbohidrați:  Pisicile sunt mai puțin eficiente decât câinii la procesarea carbohidraților, astfel încât hrana uscată trebuie să aibă un conținut scăzut de carbohidrați reziduali, cum ar fi cerealele și porumbul.

 

 Cu o alimentație adecvată vă puteți asigura că pisica dumneavoastră are o viață fericită și sănătoasă. Hrana uscată este o alegere excelentă care satisface nevoile micului dvs. animal de companie.

sync
Se încarcă produsele ...