Mulinete

Alături de undița de pescuit, mulinetele de pescuit sunt unul dintre cele mai importante accesorii aproape indispensabile pentru pescuit (cu excepția cazului în care pescuiți cu o undiță spey). O mulinetă de pescuit excelentă este o necesitate pentru orice pescar care se ocupă de pescuit.

Arată mai mult arrow_drop_down

Funcția principală a unei bobine este de a ține firul, dar poate fi folosită și pentru a pescui la o distanță mai mare decât o undiță și este, de asemenea, un instrument excelent pentru a momi peștii.

 

Bobinele pot fi clasificate în mai multe moduri. Se face distincția între bobine de jantă, bobine de multiplicare și bobine de stocare. În prezent, în țara noastră, mulinetele de stocare sunt folosite aproape exclusiv ca mulinete de muscă.

 

Roletele multiple sunt utilizate în principal ca mulinete de mare, mulinete pentru pescuitul de somni și mulinete de casting. În acest caz, construcția internă este mult mai complexă.

 

În timp ce o mulinetă de stocare este doar o structură simplă, o bobină cu jantă este alcătuită din manivelă, pick-up, tambur, frână și, bineînțeles, componentele interne (rulmenți, angrenaje de acționare). Manivela este utilizată pentru a acționa bobina, a înfășura firul și a alimenta peștele. Anti-înfășurarea este un mic dispozitiv utilizat în timpul procesului de trolling pentru a opri răsucirea liniei. Tamburul tamburului de mulinetă stochează linia, iar maneta de ridicare ajută la aruncarea sau derularea liniei. Sistemul de frânare menține linia sub control în timp ce peștele este momit.

 

Cele mai comune sunt bobinele cu jantă, care includ bobine față, spate, de luptă și de mulinetă. Mulinetele frontale sunt deosebit de populare printre pescarii care pescuiesc la copcă, în timp ce mulinetele din spate și cele de luptă sunt populare printre pescarii care pescuiesc înot. Mulinetele Baitrunner sunt utilizate în principal de pescarii de momeli, dar pentru cei care pescuiesc cu momeală vie pentru peștii prădători, un tip de mulinetă populară este mulineta baitrunner.

 

Mulinetele sunt, de asemenea, numerotate în funcție de mărime. Cele mai mici bobine sunt de 500, în timp ce cele mai mari pot fi de până la 10 000. Dimensiunea tamburului este determinată în principal de capacitatea tamburului, de dimensiunea bobinei și de puterea tamburului.

sync
Se încarcă produsele ...