Mulinete cu troliu

Mulinetele de filare, cunoscute și sub denumirea de mulinete baitrunner, nu sunt doar un accesoriu indispensabil în trusa de scule a pescarului de momeli. În pescuitul modern, mulinetele baitrunner sunt acum echipamentul ales atât de pescarii de feeder, cât și de specialiștii în pescuitul de prădători.

Arată mai mult arrow_drop_down

Ce este mai exact o bobină baitrunner? Pe lângă frâna clasică cu tambur din față, o bobină cu tambur are, de asemenea, un sistem de frânare special numit frână de tambur.

 

Acesta este situat pe partea inferioară a bobinei și este reglat printr-un mecanism cu buton. În cazul unei bobine cu frâna de bobină activată, tamburul bobinei de baitrunner se rotește liber, fără frâne. Atunci când mușcătura sosește, peștele poate înota liber pe fir fără nicio rezistență.

 

 La pescuitul cu momeală vie pentru peștii prădători, acesta este un mare avantaj, deoarece peștii se pot prinde mai târziu de ceea ce se întâmplă.

 

Numele bobinei provine de la faptul că acest tip de bobină a fost dezvoltat în primul rând pentru pescuitul de prădători și abia mai târziu a devenit un favorit al pescarilor cu momeală.

 

De aici și numele bobinei, deoarece acest tip de bobină a fost dezvoltat în primul rând pentru pescuitul de prădători și abia mai târziu a devenit un favorit al bojdeucilor.

 

Bobina de filare este utilă pentru baitcasteri atunci când aceștia nu pot fi în imediata apropiere a undițelor, astfel încât peștii să nu poată trage undița atunci când o prind.

 

Această caracteristică excelentă este preferată și de pescarii de feeder, deoarece lansetele de feeder din zilele noastre pot fi folosite pentru a viza peștii mari, de capital.

 

De îndată ce manivela bobinei este rotită, frâna de tragere este eliberată și frâna cu un singur tambur este activată, iar apoi peștii pot începe să se hrănească.

 

Puterea de funcționare a frânei de frână a bobinei poate fi reglată într-un interval specificat. Cu cât reglați mai strâns frâna, cu atât este mai greu pentru pește să tragă de fir, un reglaj utilizat în principal la pescuitul pe râu, atunci când firul este supus forței curentului. Dacă frâna este reglată la o setare mai moale, firul poate să curgă ușor și rapid de pe mulineta baitrunner.

 

Unele dintre cele mai populare bobine baitrunner sunt de la Shimano și Okuma. Tipurile de bobine Shimano sunt foarte solicitate pe piață, deoarece numele este o garanție de calitate și fiabilitate. Bobinele baitrunner Okuma sunt, de asemenea, populare pentru raportul calitate-preț excelent, fiind o marcă tradițională și de încredere.

sync
Se încarcă produsele ...