Undițe de pescuit

Sufletul pescuitului este undița de pescuit și există o undiță diferită pentru fiecare tip de pescuit. În primul rând, distingem între undițele de pescuit potrivite pentru capturarea peștilor albi și pentru prădători. Puteți cumpăra undițe de pescuit specifice pentru crap, dar și undițe de pescuit pentru știucă sau doradă. Undițele de pescuit pot fi, de asemenea, realizate fără ochiuri, de exemplu biciurile și undițele pliabile (divizoare). Aceste modele sunt concepute pentru peștii albi.

Arată mai mult arrow_drop_down

Undițele cu mulineta și cu ochiuri includ undițele feeder, undițele match și undițele bolognese, care sunt concepute pentru peștii albi atunci când se pescuiește mult și pentru pescuitul la flotoare. În plus față de aceste lansete, există și lansete pentru crap. Pentru iubitorii de prădători, există undițe pentru trolling și undițe pentru muscă.

 

Parametrul decisiv atunci când alegeți o tijă este numărul de piese. Există undițe de pescuit cu mai multe părți, cum ar fi undițele de crap din două și trei piese, undițele de filare cu una sau două piese, undițele de pescuit la feeder și match din trei piese sau undițele de pescuit la muscă din două sau patru piese. O categorie separată este reprezentată de undițele divizionare, care pot fi formate din mai multe părți în funcție de lungimea lor.

 

De asemenea, sunt disponibile și undițe telescopice, care sunt practice datorită lungimii lor scurte de transport.

 

În cazul unei undițe de pescuit, lungimea este importantă. Undițele de pescuit sunt, de asemenea, disponibile în lungimi scurte, de aproximativ 1,50 metri, dar există și versiuni cu o lungime de 3,30 metri. Undițele de spinning sunt disponibile în lungimi de până la 14,50 metri. În general, undițele pentru meciuri, undițele pentru crap și undițele feeder au o lungime de 3,90 metri, în timp ce lungimea medie a undițelor bologneze este de 7 metri.

 

Un alt parametru important al unei undițe de pescuit este greutatea de aruncare, care determină greutatea totală optimă a momelii sau a echipamentului care poate fi folosit cu undița.

 

Undița de pescuit mai are un parametru esențial și anume acțiunea marcată A-B-C, adică acțiunea vârfului, semiparabolă și parabolă completă. Aceasta determină din ce parte începe să funcționeze undița. La undițele cu acțiunea A funcționează în principal vârful, în cazul undiței cu acțiunea C este vorba de întregul corp al undiței.

sync
Se încarcă produsele ...