3 sfaturi pentru a călători în siguranță cu câinele tău în mașină

3 sfaturi pentru a călători în siguranță cu câinele tău în mașină

Cuprins

Există întotdeauna un risc de pericol în trafic. Deseori pot apărea situații neplăcute, indiferent de experiența șoferului, pentru că nu suntem singuri pe șosele. Dacă călătorim cu copii, siguranța este pe primul loc, dar dacă călătorim cu un câine, avem tendința de a uita de pericolele călătoriei. 

Se întâmplă frecvent ca câinii să călătorească în voie în portbagajul mașinii sau pe locurile din spate. Cu toate acestea, legea este clară: siguranța animalului în mașină trebuie să fie luată în considerare în același mod ca și cea a oamenilor.

Ce se poate întâmpla atunci când călătoriți cu un câine?

Există numeroase studii și videoclipuri disponibile care arată pericolele pe care le prezintă coliziunile la viteză redusă. Puteți vedea cât de important este să vă păstrați câinele în siguranță. Nu numai pentru sănătatea lui, ci și pentru a noastră. 

Aveți mai multe opțiuni din care puteți alege - o gamă completă de hamuri de siguranță pentru câini sau cuști.

Lipsa de precauții poate duce la răni grave și chiar la moarte. Într-un vehicul care se deplasează cu aproximativ 55 km/h, un câine de 20 kg care nu este legat cu centura poate deveni o masă de 1000 kg în caz de accident. Forța impactului poate fi fatală pentru câine și pentru ceilalți pasageri. Cu toate acestea, mulți oameni conduc zi de zi cu câinele lor pe bancheta din spate, fără centură de siguranță.

3 principii de bază pentru o călătorie sigură și confortabilă cu câinele tău

Pes v aute

1. Menținerea câinelui dumneavoastră confortabil

Menținerea unei temperaturi optime în vehicul este foarte importantă pentru câinele dumneavoastră. La 27°C, corpul câinelui începe să reacționeze negativ. Așadar, asigurați-vă că respiră fără probleme. Este la fel de important ca el să nu fie niciodată lăsat singur într-o mașină închisă.

Poate fi amuzant să privești un câine care trage cu ochiul prin fereastra deschisă, dar există riscul de infecții ale urechilor și ochilor. De asemenea, poate fi periculos în cazul unui accident.

Pes v aute

Dacă plecați într-o călătorie lungă cu câinele dumneavoastră cu mașina, cel mai bine este să vă opriți din când în când pentru o scurtă plimbare. Puțină mișcare este bună pentru toată lumea.

 

2. Hamuri de siguranță

Baza unei călătorii în siguranță este aceeași atât pentru câine, cât și pentru stăpân - centura de siguranță trebuie să fie întotdeauna fixată. Dacă o cutie de transport sau o cușcă nu este potrivită, utilizarea unui ham de siguranță poate fi soluția. Hamul va împiedica câinele să se miște liber și îl va proteja în cazul unui accident.

Postroj Kurgo

Hamurile de siguranță pentru mașină sunt de diferite forme și dimensiuni, dar scopul lor este același - să împiedice câinele să se miște liber în vehicul. Curelele pot fi atașate hamului la nivelul pieptului. De asemenea, acestea pot fi folosite ca lesă. Adesea, acestea sunt chiar prevăzute cu elemente reflectorizante. Ele sunt reglabile pentru a asigura confortul câinelui. Nu trebuie să vă faceți griji că animalul dvs. de companie va sări brusc pe fereastra deschisă imediat ce va observa ceva interesant în lumea exterioară. 

Marca Kurgo este în fruntea călătoriei în siguranță pentru câini. Este recunoscut ca fiind unul dintre principalii producători de produse de călătorie și de siguranță pentru animale de companie din SUA și Canada. Cu toate acestea, marca Kurgo este disponibilă și aici. Acesta oferă rucsacuri, hamuri, jachete, huse, huse pentru scaune și alte accesorii pentru exterior. Le puteți comanda pe toate aici.

Știați că: în 2008, Kurgo a făcut echipă cu Toyota pentru a colabora în vederea îmbunătățirii siguranței călătoriilor cu animale.

 

3. Cuști pentru transport

În cazul unui accident de mașină, doriți să vă păstrați pe dumneavoastră și câinele cât mai în siguranță, iar o cutie sau o cușcă de transport este cea mai bună modalitate de a face acest lucru. Există mai multe tipuri pe piață în prezent, prețurile depinzând de certificare, de nivelul de siguranță, de calitatea materialelor sau de dimensiuni.

hlinikova-transportna-prepravka-pre-psy-do-auta-55x62x78-cm.jpg

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care o cutie de transport le oferă câinelui dumneavoastră, în afară de siguranță, este sentimentul de "acasă". Câinele dvs. poate considera cutia ca fiind culcușul său, așa că nu va trebui să își facă griji cu privire la călătoriile lungi. Ca să nu mai vorbim de faptul că habitaclul nu va fi acoperit de blană și noroi. 

Înainte de a porni la drum cu prietenul dumneavoastră cu patru picioare, asigurați-vă că ați făcut tot ce vă stă în putință pentru a asigura o călătorie sigură. Este mai bine să fii pregătit pentru a evita surprizele neplăcute.