Cele mai bune produse de răcire pentru animale de companie pentru vară

Cele mai bune produse de răcire pentru animale de companie pentru vară

Cuprins

Când este cald vara, imaginați-vă în pielea, sau mai degrabă în blana, câinelui dumneavoastră. Câinii nu transpiră așa cum o facem noi. Ei nu au șansa de a se schimba în haine de vară de in, de a sorbi o băutură răcoritoare sau de a porni aerul condiționat.
Blana lor acționează ca un izolator termic.

Doar labele lor au glande sudoripare, ceea ce reprezintă o suprafață prea mică pentru a răci corpul. Câinii se răcoresc gâfâind în timp ce schimbă aerul cald cu aer rece. Ei se pot ascunde la umbră, dar în afară de asta, se bazează pe noi pentru a lupta împotriva căldurii.

Dog_in_sunglasses.jpg 

Ajutați-vă animalele de companie să treacă peste zilele toride de vară, deoarece ele sunt, de asemenea, expuse riscului de insolație și de suprasolicitare a organismului, ceea ce poate fi fatal. Câinii cu nasul scurt, cum ar fi pugii și buldogii, tolerează mai greu căldura. Substratul  ciobănescului german, a husky-ului sau a ciobănescului german nu este favorabilă în acest sens. Printre rasele cu risc se numără Ciobănescul de Berna, dar și câinii mai în vârstă și supraponderali.

Produsele de răcire pot fi de ajutor.  Nu numai pentru câini, ci și pentru pisici și alte animale de companie. Să începem cu cele mai eficiente:

1. Vestele de răcire pentru câini

Vestele de răcire funcționează pe principiul evaporării. Aceasta imită procesul de transpirație, răcind aerul din jur și oferind o senzație de răcorire instantanee pentru câine.

Chladiaca_vesta_1.jpg

În repaus, vesta reduce treptat temperatura corpului câinelui. Cu toate acestea, în timpul exercițiilor fizice, răcirea este mult mai pronunțată datorită fluxului de aer. Prin urmare, este ideală pentru câinii activi. Mișcarea crește în mod natural temperatura corpului, dar vesta o poate modera. Prin urmare, căldura nu va limita câinele dumneavoastră în activitățile sale preferate.

Pentru a profita pe deplin de vesta, aveți nevoie doar de o sursă de apă, astfel încât să o puteți lua cu dumneavoastră oriunde mergeți. Vesta ar trebui (ideal) să fie înmuiată în apă rece, apoi stoarsă pentru a o uda și pusă pe câine. Dacă se usucă după un timp, se repetă procesul.

2. Covorașe de răcire pentru animale de companie

O saltea de răcire poate fi alegerea potrivită pentru aproape orice animal de companie. Cel mai mare avantaj este că nu aveți nevoie de nimic altceva. Tot ce trebuie să faceți este să vă așezați animalul de companie pe ea.

Salteaua conține un gel de răcire sau un material polimeric care asigură reglarea căldurii. Aceasta absoarbe căldura și rămâne răcoroasă în același timp.

42441_0.jpg

Atunci când animalul se întinde pe el, căldura care radiază din corpul său este transferată către lichidul de răcire, unde căldura se disipează sau se evaporă. Ca urmare, covorul de răcire rămâne rece și oferă un efect de răcire pentru animal. Pentru majoritatea tipurilor de saltele de răcire, nu este necesară o îngrijire specială, dar în unele cazuri se recomandă să se înmoaie în apă rece sau să se depoziteze într-un frigider pentru o eficiență maximă.

De asemenea, saltelele au avantajul de a fi extrem de practice. Dimensiunea lor compactă le face ușor de luat cu dumneavoastră oriunde mergeți. Ocupă foarte puțin spațiu atunci când sunt pliate și sunt foarte ușoare. Sunt, de asemenea, foarte accesibile.

3. Jucării de răcire pentru câini

Câinii sunt creaturi jucăușe, în special unele rase. În căldura jocului, nu observă soarele arzător și epuizarea fizică până când nu îi copleșește complet. Depinde de noi să îi îmblânzim, sau cel puțin să facem ca joaca pe căldură să fie mai plăcută.

Jucăriile răcoritoare combină plăcutul cu utilul. Aceste jucării nu numai că distrează câinele, dar îl și răcoresc ușor la fiecare atingere. Jucăriile au camere speciale care pot fi umplute cu apă și înghețate. Frigul este apoi eliberat treptat pe suprafața jucăriei, ceea ce împrospătează câinele.

Puteți lua jucăria cu dvs. oriunde mergeți, deoarece poate fi răcită cu apă fără a îngheța. Cu toate acestea, efectul de răcire durează mai puțin timp.

4. Piscine pentru câini

Căldura verii îi atrage pe mulți dintre noi la malul mării, chiar și pe câini. Dar nu tuturor câinilor le place să înoate în apă adâncă și deschisă. O piscină pentru câini este soluția ideală, deoarece este sigură și răcoroasă în zilele fierbinți de vară.

Dog_in_sunglasses_(1).jpg

De asemenea, este rezistent la gheare, ușor de pliat și ideal pentru călătorii. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la schimbările bruște de temperatură. Nu umpleți piscina cu apă rece ca gheața pe timp de caniculă.

5. Boluri de răcire

Aceste boluri sunt potrivite pentru toate animalele de companie. Ele funcționează cu ajutorul unui tampon de răcire plasat sub partea metalică sau de plastic a bolului. Aceasta trebuie mai întâi plasată în frigider timp de 30-60 de minute și apoi plasată din nou sub bol. Acest lucru va menține apa rece timp de până la 12 ore, sau 5-8 ore în lumina directă a soarelui.

În timpul verii, o hidratare adecvată este esențială, așa că este important ca animalul să aibă mereu acces la apă proaspătă.