Hrană medicinală veterinară pentru câini - hrană uscată

Alimentele veterinare sunt alimente special formulate pentru a satisface nevoile nutriționale ale câinilor care suferă de o varietate de boli. Compoziția lor ajută la îmbunătățirea sănătății și sprijină recuperarea. Nu se recomandă utilizarea alimentelor medicamentate în combinație cu alimentele convenționale, deoarece acest lucru va minimiza efectele lor benefice.

Arată mai mult arrow_drop_down

Recomandare:

Dacă comandați hrană veterinară sub formă de granule sau conservă, confirmați faptul că , câinele dumneavoastră a fost examinat de un medic veterinar și că acesta a recomandat utilizarea hranei alese pe baza diagnosticului. Asigurați-vă că vă consultați medicul veterinar cel puțin o dată la 6 luni cu privire la starea câinelui dumneavoastră și la hrana recomandată. Dacă starea câinelui dvs. se schimbă în timp ce folosiți hrana, solicitați ajutorul unui medic veterinar.

 

 

Ca și oamenii, câinii pot suferi de o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi boli de rinichi, probleme digestive, obezitate, alergii sau probleme hepatice. Alimentele medicinale veterinare sunt formulate pentru a trata o varietate de probleme de sănătate, ajutând la îmbunătățirea stării de sănătate a animalului.

Compoziția și conținutul nutrițional al fiecărui aliment veterinar pentru câini este adaptat la boala sau afecțiunea specifică a câinelui. Există alimente cu un conținut mai scăzut de fosfor sau proteine, precum și cele cu un conținut redus de grăsimi și calorii.  Alte alimente medicamentoase pot conține ingrediente speciale, cum ar fi o proporție mai mare de fibre sau cantități limitate de alimente alergenice.

Există multe tipuri diferite de medicamente de uz veterinar, care variază în funcție de diagnosticul specific sau de nevoile câinelui dumneavoastră. Cele mai frecvente alimente medicamentoase pe care le recomandăm sunt:

  • Diete medicamentoase pentru probleme renale:  Aceste diete sunt sărace în fosfor și conțin cantități limitate de proteine.  
  • Diete medicamentoase pentru câini supraponderali sau obezi:  Acestea sunt diete cu conținut scăzut de grăsimi și calorii care ajută la obținerea unui deficit caloric, ajutând astfel la atingerea unei greutăți corporale ideale.
  • Diete medicamentate pentru câini cu probleme digestive:  Aceste diete sunt alcătuite din ingrediente ușor digerabile, cu un conținut mai mare de fibre pentru a ajuta digestia și a reduce problemele de diaree.
  • Diete medicamentoase pentru câini cu alergii sau intoleranțe alimentare: Aceste alimente conțin cantități limitate de alimente care pot declanșa o reacție alergică, reducând la minimum posibilitatea apariției simptomelor alergice. 
  • Diete medicamentoase pentru câini cu probleme hepatice: Alimente special formulate care nu stresează ficatul și îl ajută să se refacă. 
  • Diete medicamentoase pentru câini cu nevoi nutriționale sporite: Aceste diete sunt mai bogate în calorii și nutrienți și sunt destinate în principal animalelor cu activitate fizică ridicată, cum ar fi câinii sportivi sau de muncă.

 

Este important de reținut că hranele medicamentoase  trebuie utilizate numai la sfatul unui medic veterinar și trebuie să facă parte dintr-un plan de îngrijire veterinară cuprinzător.

sync
Se încarcă produsele ...