Ați cumpăra un cățeluș? Nu luați o decizie grăbită!

Ați cumpăra un cățeluș? Nu luați o decizie grăbită!

Cuprins

Hai să luăm un cățeluș, este o creatură atât de drăguță și iubitoare, nu-i așa? Da, dar! În realitate, este mult mai complicat și, dacă nu ești suficient de pregătit, ai putea avea o mulțime de probleme cu această decizie. Cel mai trist indicator în acest sens este creșterea numărului de căței care intră în adăposturi după perioada Crăciunului.

Nu uitați că un cățeluș este de fapt o ființă vie sensibilă, în primul rând, și nu o jucărie. Vă va pune la încercare răbdarea în primele zile, chiar săptămâni, dar cu o pregătire corectă veți putea face față cu ușurință. 

După aceea, veți primi atât de multă dragoste din partea micului dvs. prieten blănos, încât încercările și atribulațiile care îl precedă nici nu vor mai conta.

1. Asigurați-vă că sunteți pregătit înainte de a cumpăra

Fiecare câine are o personalitate proprie, care depinde în principal de rasă. Așadar, înainte de a cumpăra, nu trebuie să vă gândiți doar la câinii care sunt plăcuți la vedere, ci trebuie să vă gândiți cu atenție și la ce fel de câine vi s-ar potrivi. Fie că este vorba de un câine de talie mică, medie sau mare, trebuie să vă uitați cu atenție la personalitatea acestuia și să decideți în consecință.

De exemplu, protector, jucăuș, sociabil, calm și așa mai departe. Dacă alegeți un cățeluș jucăuș, nu fiți surprins mai târziu dacă scoate mereu ceva și nu stă locului.

În primul rând, citiți despre ceea ce vă puteți aștepta de la o anumită rasă. Apoi, calculați cheltuielile lunare pentru hrană. Hrana uscată și conservele sunt cele de bază. Nu omiteți elementele esențiale, cum ar fi așternutul, jucăriile, hamul și lesa. Asigurați-vă că luați în calcul și costurile veterinare, cum ar fi cipurile și vaccinările obligatorii.

Câinii sunt creaturi sociale, așa că nu este bine pentru ei să fie lăsați singuri acasă ore în șir. Câinii mai bătrâni se pot obișnui cu asta, dar nu și cățeii. Ei au nevoie de o companie constantă.

Știi cine va avea grijă de cățelul tău atunci când nu ești acasă? Cine va sta cu el atunci când sunteți la serviciu, când copiii sunt la școală sau când sunteți în vacanță?

Ca să nu mai vorbim de plimbările obligatorii. Încearcă să lași un cățeluș singur câteva ore și, când vei ajunge acasă, vei vedea câte surprize îți poate face.

Înainte de a cumpăra un cățeluș, trebuie să fiți sigur că puteți avea grijă de el și că îi puteți asigura nevoile. Fie că este vorba de situația ta financiară sau de atenția pe care o merită

2. După achiziție, cel mai important lucru este răbdarea

Cățeii sunt foarte asemănători cu bebelușii. Este adevărat că nu poartă scutece, pot merge și au dinți ascuțiți, dar adesea fac mizerie, latră, mestecă și au nevoie de supraveghere 24 de ore din 24. Serios. Ia-ți ochii de la ei pentru o clipă și ei îți mestecă perna preferată sau marchează ceva. Un cățeluș este ca un focar de energie, astfel încât comportamentul lor este adesea imprevizibil.

Veți avea nevoie de multă răbdare în primele săptămâni, deoarece veți avea sarcina de a-l învăța principalele comenzi și de a-l îndruma spre un comportament corect. Este inevitabil ca el să nu-și facă treaba în casă, dar nu-l pedepsiți pentru asta, în schimb, recompensați-l.

Urmăriți semnele și, când vedeți că este pe cale să își facă treaba, scoateți-o în grădină. Când a terminat, răsplătiți-l cu o gustare gustoasă. În același mod, de fiecare dată când iese la plimbare. 

Cățelul va înțelege curând acest lucru și va realiza că treaba lui trebuie făcută afară și va învăța în timp să vă anunțe la timp.

De asemenea, ar trebui să fiți pregătiți pentru mai mult ca sigur că veți distruge o pereche de pantofi sau orice altceva care îi stă în cale micului dumneavoastră blănos. Prin urmare, cu cât aveți mai multe jucării, cu atât mai puține șanse de a vă strica lucrurile preferate. Cu cât te joci mai mult cu el, cu atât mai obosit devine și cu atât mai puțină energie pentru a face prostii.

3. Nu amânați instruirea, începeți imediat

Cel mai bun mod de a învăța un cățeluș  cu comportament bun este în primele câteva luni. Ține-l ocupat și petrece cât mai mult timp cât timp este încă un cățeluș și vei vedea că atunci când va crește, va da roade.

Trebuie să știe de la început cine este șeful. El înțelege care este rostul haitei și de aceea este important ca tu să fii liderul. Dacă îl răsfățați, nu veți face decât să vă creați probleme, deoarece nu vă va asculta.

Atunci când îl  învățați cuvinte cheie noi, cel mai important lucru este recompensa. Recompensați-l întotdeauna când face ceea ce îi cereți să facă. Odată ce cunoaște semnalul, înlocuiți răsfățul cu laude verbale și mângâieri.

Dacă faceți aceste lucruri cu succes, ați făcut partea cea mai grea și aveți un prieten adevărat de care sunteți de nedespărțit. Veți fi întâmpinați cu dragoste de fiecare dată când veniți acasă, ca și cum nu v-ați fi văzut de o săptămână. Vei primi iubire nesfârșită și o experiență de neuitat. Iar dacă se întâmplă să te plictisești, va fi fericit să împrăștie un pic de gunoi prin casă, să rupă o pereche de pantofi ca să ai ce curăța.