Cum să învățați un câine cu intratul în cușcă, astfel încât să nu se teamă?

Cum să învățați un câine cu intratul în cușcă, astfel încât să nu se teamă?

Cuprins

Instinctul natural al unui câine este de a căuta un loc confortabil, liniștit și sigur atunci când mediul din jurul său este prea zgomotos. Cușca are rolul de a face exact acest lucru. Ea îi va oferi un sentiment de siguranță și un spațiu care îi aparține doar lui. Odată ce câinele s-a obișnuit cu cușca, aceasta poate ajuta la calmarea anxietății și a fricii sale de fiecare dată.

Alegerea cuștii potrivite

Cheia este să alegi cușca potrivită pentru câinele tău. Unii câini preferă să doarmă în întuneric și pentru ei este recomandată o cușcă din plastic care are pereții acoperiți. Pentru alți câini, sunt potrivite cuștile pliabile din metal. Puteți plasa un pat, o pătură sau un prosop în cușcă pentru a vă menține câinele confortabil.

Crearea unei relații pozitive între câine și cușcă

Aduceți câinele la cușcă și vorbiți cu el pe un ton vesel. Asigurați-vă că ușa cuștii este deschisă și asigurată, astfel încât să nu lovească câinele și să îl sperie. Încurajați câinele să intre în cușcă aruncând câteva mici bunătăți lângă ea. Apoi continuați aruncând recompense aproape de ușă și, în cele din urmă, până în interiorul cuștii. Dacă la început refuză să intre înăuntru, este în regulă, nu-l forțați să intre.

Încercați din nou cu intervalul de timp până când câinele intră calm înăuntru. Dacă nu este interesat de recompense, încercați să îi aruncați o jucărie preferată în cușcă. Acest pas poate dura câteva minute sau chiar câteva zile.

Hrănirea câinelui în cușcă

Odată ce câinele dvs. este familiarizat cu cușca, începeți să-l hrăniți lângă ea. Acest lucru va crea o asociere plăcută cu cușca. Odată ce câinele este dispus să intre în cușcă, plasați un castron de hrană sau o jucărie interactivă plină cu dulciuri la capătul cuștii. Dacă este încă reticent să intre, plasați bolul mai aproape de deschidere, astfel încât să se apropie de bună voie de el fără teamă sau nervozitate. La fiecare hrănire, totuși, încercați să plasați bolul mai spre capătul cuștii.

Odată ce câinele se simte confortabil stând în cușcă, puteți închide ușa în timpul hrănirii. Prima dată când faceți acest lucru, deschideți-o imediat ce termină de mâncat. La fiecare hrănire ulterioară, lăsați ușa închisă cu câteva minute mai mult, până când câinele a rămas în cușcă timp de aproximativ 10 minute după ce a mâncat.

Timp de antrenament în cușcă

Cel mai bine este să învățați un câine să stea în cușcă treptat, în pași mici. Pregătiți-vă ca, câinele să aibă nevoie de până la 6 luni pentru a se obișnui cu cușca. Mai întâi, stați în liniște lângă cușcă timp de cinci până la zece minute și apoi mergeți în altă cameră pentru câteva minute. Întoarceți-vă, stați din nou în liniște pentru o perioadă scurtă de timp și apoi lăsați câinele afară.

Repetați acest proces de mai multe ori pe zi, crescând treptat timpul pe care câinele îl petrece singur în cușcă. Când câinele a stat calm în cușcă timp de aproximativ 30 de minute fără să vă vadă în cea mai mare parte a timpului, puteți începe să lăsați câinele în cușcă pentru perioade scurte de timp. De exemplu, atunci când sunteți plecat sau îl lăsați să doarmă în ea noaptea.

Fiți atenți la timpul petrecut în cușcă

Câinele dumneavoastră are nevoie și de timp în afara cuștii - pentru a se juca, a se hrăni și a face exerciții fizice. Nu vă lăsați câinele în cușcă prea mult timp. Un câine care este închis în cușcă toată ziua și toată noaptea nu face suficientă mișcare sau interacțiune cu oamenii. Ca urmare, poate deveni deprimat sau anxios.

Cățeii mai mici de 6 luni nu ar trebui să stea în cușcă mai mult de 3 sau 4 ore la un moment dat. Ei nu își pot controla vezica și intestinele pentru o perioadă atât de lungă de timp. Același lucru este valabil și pentru câinii adulți. Un câine nu vrea să murdărească locul în care doarme, dar acest lucru se poate întâmpla dacă îl lăsați în cușcă fără plimbare pentru prea mult timp. Învățați copiii și vizitatorii să lase câinele singur în cușcă.

Nu faceți plecările din casă prea emoționante. Lăudați-vă câinele pentru scurt timp, dați-i o recompensă pentru că a intrat în cușcă și apoi plecați în liniște. Când vă întoarceți acasă, nu vă răsplătiți câinele pentru un comportament entuziast răspunzând la fel de entuziast. Păstrați liniștea la sosire pentru a evita creșterea anxietății lor cu privire la momentul în care vă veți întoarce. Când sunteți acasă, continuați să vă închideți câinele în cușcă la orele de odihnă, astfel încât să nu asocieze cușca cu faptul că este lăsat singur.

Deși cuștile pot fi folosite pentru gestionarea comportamentului, ele nu ar trebui să fie folosite niciodată pentru a pedepsi.

Pentru a da un exemplu: aveți musafiri care vin în vizită și doriți să împiedicați săriturile sau cerșitul pentru mâncare. Plasați câinele într-o cușcă cu o jucărie interactivă încă de la început, acest lucru este mai eficient decât să așteptați un comportament inadecvat și apoi să puneți câinele în cușcă.