Pregătirea pentru sosirea pisicii: de ce echipament am nevoie?

Pregătirea pentru sosirea pisicii: de ce echipament am nevoie?

Cuprins

Înainte de a vă aduce pisica în casă, asigurați-vă că aveți toate echipamentele necesare pentru ca aceasta să se simtă în siguranță și fericită.

Boluri pentru mâncare și apă

Bolurile din oțel sunt igienice și rezistente la bacterii. Sunt ușor de curățat și au avantajul de a fi incasabile și de lungă durată. În ciuda utilizării constante, nu se zgârie și nu ruginesc cu ușurință.

Bolurile din plastic sunt ieftine, dar au mai multe dezavantaje. Ele pot deveni un teren propice pentru bacterii, deoarece se zgârie în timp. Zgârieturile și suprafața poroasă a plasticului captează bacteriile, care se dezvoltă pe baza resturilor alimentare și a salivei.

Spălarea curăță doar suprafața netedă, nu și bacteriile încorporate în micile zgârieturi.

Bacteriile depuse în acest fel pot inflama și infecta bărbia pisicii și pot provoca acnee felină. Plasticul poate conține BPA, ftalați și alte toxine care se pot infiltra în mâncare.

Bolurile din ceramică sunt, de obicei, cele mai frumoase, cu o varietate de modele și forme. Cu toate acestea, ele pot dezvolta, de asemenea, fisuri care adăpostesc bacterii, la fel ca în cazul bolurilor din plastic.

Acestea se sparg ușor, iar așchiile ascuțite vă pot răni pe dumneavoastră sau pe pisica dumneavoastră. Dacă optați pentru un bol din ceramică, trebuie să îl așezați într-un loc sigur, pe jos.

Este recomandabil să plasați un covoraș sub boluri pentru a prinde firimiturile de mâncare și apa vărsată.

Unor pisici le place apa curgătoare. Pentru astfel de pisici puteți obține o fântână. Dacă obișnuiți să fiți la serviciu sau să ieșiți din casă pentru perioade lungi de timp, puteți să îi cumpărați pisicii dumneavoastră un dozator automat de crochete, în care setați ora și cantitatea de hrană administrată.

Hrană pentru pisici

Alegerea hranei potrivite depinde de rasa, vârsta, activitatea și starea de sănătate a pisicii. Cel mai bine este să alegeți o hrană cu un conținut ridicat de carne, deoarece pisica, spre deosebire de câine, este un carnivor desăvârșit.

Puteți alege între hrana umedă și cea uscată, dar cea mai bună este o combinație între cele două.

Toaleta

Puteți alege dintre diferite tipuri de toalete:

  • toaletă simplă deschisă (cea mai potrivită pentru pisicile mici)

  • închisă cu o ușă

  • hop-in

  • toaletă cu autocurățare automată

Așezați toaleta într-un loc liniștit, unde pisica își poate face treaba fără să fie deranjată. Nu uitați să vă procurați, de asemenea, o lingură și pungi pentru excremente. Toaleta trebuie curățată în fiecare zi. Dacă aveți mai multe pisici, curățați-o cel puțin dimineața și seara.

Dacă locuința dvs. este cu mai multe etaje, este indicat să amplasați o litieră la fiecare etaj.

Așternut

Așternutul cel mai frecvent utilizat este litiera simplă de bentonită aglomerată, parfumată sau neparfumată. În plus, există litieră compostabilă din fibră de lemn pelete sau silicat, care nu produce praf, este foarte absorbantă și mai ușor de curățat.

Toalete

Pisicilor le plac locurile înălțate din care pot observa împrejurimile. Așezați paturile moi pentru pisici pe un raft sau un dulap unde pisica se poate urca ușor. Dacă pisicii dvs. îi place să se ascundă, luați în considerare paturile pentru pisici de interior plasate în zone în care este probabil să se simtă protejată.

Spațiile verticale, cum ar fi copacii de cățărat sau rafturile, pot crea mai multă suprafață pentru pisica dumneavoastră fără a ocupa prea mult spațiu pe podea. În plus, acestea vor oferi potențiale zone de scăpare pentru pisica dvs. de copii sau alte animale de companie.

Stâlpi de zgâriere

Pentru a preveni zgârierea pe suprafețe nepotrivite (cum ar fi canapeaua), puneți la dispoziția pisicii mai multe suprafețe de zgâriat acceptabile. Oferiți cel puțin un stâlp vertical robust și înalt, astfel încât pisica dvs. să se poată întinde complet.

Există multe variante din care puteți alege, cum ar fi simplele stâlpi de zgâriat de sine stătători sau combinarea acestora cu căsuțe, zone de odihnă și leagăne.

Pentru început, puteți presăra iarbă pentru pisici pe stâlpii de zgâriat pentru a vă atrage pisica la ei.

Jucării

Joaca vă ajută pisica să își elibereze energia și să formeze o relație cu dumneavoastră sau cu alte pisici. Oferiți-i pisicii dumneavoastră jucării cu care se poate juca singură, cum ar fi mingi, șoareci sau perne umplute cu catnip.

Pisicilor le plac jucăriile pe care le umpleți cu crochete. Alegeri bune sunt jucăriile cu lanterne interactive, cum ar fi un papion care se mișcă. Dacă vrei să te joci și tu cu pisica ta, poți alege un laser sau un afumător de pene.