Care sunt avantajele și dezavantajele unui hrănitor automat pentru pisici?

Care sunt avantajele și dezavantajele unui hrănitor automat pentru pisici?

Cuprins

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă toată mâncarea înainte de a pleca în călătorie? Soluția este un alimentator automat care îți va hrăni pisica chiar și atunci când nu ești acasă.

Indiferent dacă sunteți plecat doar pentru o zi sau într-o excursie mai lungă de 2-3 zile, un alimentator automat asigură porții precise la orele pe care le alegeți. De asemenea, este ideal pentru utilizarea zilnică, pentru a vă asigura că pisica dvs. primește întotdeauna porția la timp.

Cum funcționează un alimentator automat pentru pisici?

Majoritatea alimentatoarelor automate sunt alimentate cu energie electrică sau baterii. Acestea constau din trei componente principale: un bol, un recipient pentru alimente și un panou de control cu afișaj.

automaticke_krmitko_pre_macky_abczoo.jpg

Odată conectat, turnați crochetele în recipient și setați timpul de hrănire și dimensiunea porției pe afișaj. Unele modele pot fi controlate doar printr-o aplicație. Timpul de hrănire poate fi setat fie la ore fixe, fie în mod repetat la fiecare X ore.

Dozatorul este în primul rând pentru alimente uscate, adică crochete. Există modele pentru mâncarea umedă, dar nu sunt la fel de comune. Asigurați-vă că alimentatorul dvs. este potrivit pentru alimente umede, dacă este necesar.

Există și alimentatoare mecanice cu un temporizator unic. Odată ce timpul trece, alimentatorul se deschide și rămâne deschis până la resetare. Aceste alimentatoare sunt mai ieftine, dar nu întotdeauna de încredere și sunt utile o singură dată.

mechanicke_krmitko_pre_macky_abczoo.jpg

Avantajele unui alimentator automat pentru pisici

1. Pisica ta își primește porția de hrană chiar și fără prezența ta.

2. Hrănire regulată în același timp cu aceeași dimensiune a porției. Pisicile își iubesc rutinele și orice abatere le poate stresa. Cu un alimentator automat, oferi consistență, mai ales dacă ești deseori plecat și nu ai un program regulat.

Unele pisici sunt foarte active în zori și își trezesc stăpânii pentru că vor mâncare. Datorită unui alimentator automat, puteți dormi liniștit deoarece se ocupă de hrănire.

3. Acces facil la alimente. Pisica ta își găsește întotdeauna hrana în același loc. Sunetul căderii crochetelor alertează pisica cu privire la timpul de hrănire. Pisica va învăța rapid să anticipeze timpul de hrănire și probabil va aștepta lângă hrănitor cu câteva minute înainte de hrănirea programată.

4. Crochete proaspete. În dozator, crochetele sunt protejate și nu se usucă așa cum ar fi dacă ar fi lăsate într-un bol toată ziua.

5. Controlul greutății. Pisicile de interior sunt adesea predispuse la creșterea în greutate, mai ales dacă sunt hrănite „la ochi”. Hrănitorul poate distribui porții precise, astfel încât pisica ta să primească doar ceea ce are nevoie.

Dezavantajele unui alimentator automat pentru pisici

1. Cea mai mare îngrijorare a unui alimentator automat este că s-ar putea să nu distribuie alimente atunci când nu ești acasă, mai ales dacă ești plecat mai mult de o noapte. Acest lucru se poate datora unui distribuitor înfundat sau a unei pene de curent. Cele mai fiabile dozatoare au o cameră și o baterie de rezervă.

2. Răsturnarea alimentatorului. Unele pisici ar putea fi prea proactive atunci când își dau seama că există mai multe crochete în dozator. Ei pot încerca să ajungă la el și să răstoarne alimentatorul, potențial deteriorarea sau ruperea acestuia.

3. Un hrănitor și mai multe pisici în gospodărie. Dacă o pisică este mai dominantă, poate prelua hrănitorul automat și nu permite altor pisici să-l acceseze.

De ce să țineți cont atunci când alegeți o hrănire automată pentru pisici?

Fiecare tip de alimentator automat își servește scopul și, în cele din urmă, preferința dvs. este cea care contează.

1. Luați în considerare capacitatea containerului. Pentru hrănirea zilnică, o capacitate de până la 500 ml este suficientă pentru o pisică. Pentru mai multe pisici sau pentru a vă asigura că sunt hrănite dacă sunt lăsate nesupravegheate mai mult de o zi, optați pentru o capacitate mai mare, ideal 1-2 litri.

2. Dimensiunea alimentatorului automat. Există hrănitori cu un container mare care sunt înalte și înguste, precum și cele cu compartimente separate, care sunt joase și late.

automaticke_krmitko_pre_macky_s_oddelenymi_priehradkami_abczoo.jpg

Amintiți-vă că fiecare dozator este relativ voluminos și ocupă mai mult spațiu decât un bol obișnuit. Atunci când alegeți, luați în considerare cât spațiu puteți aloca pentru aceasta.

3. Camera foto. O caracteristică populară a alimentatoarelor automate este o cameră. Acest lucru vă permite să verificați dacă dozatorul funcționează și să vedeți ce face pisica când nu sunteți acolo.

automaticke_krmitko_pre_macky_s_kamerou_abczoo.jpg

4. Aveți grijă de bol. Rețineți că probabil veți spăla des bolul, așa că ar trebui să fie ușor de îndepărtat. Bolurile din oțel inoxidabil sunt un plus deoarece sunt mai igienice și mai ușor de curățat decât cele din plastic. Bolurile de plastic pot dezvolta zgârieturi în timp, care pot adăposti bacterii.

Obțineți statutul de membru
GOLD pentru 90 de zile

Înregistrați-vă până la 10. 11. și beneficiați de avantaje exclusive.

* Prin introducerea adresei dvs. de e-mail, sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul listei de corespondență abc-zoo.

Right Image