Ce nu ar trebui să lipsească din colivia unui papagal?

Ce nu ar trebui să lipsească din colivia unui papagal?

Cuprins

Când ați echipat colivia cu tot ce are nevoie un papagal, ați asigurat, de asemenea, divertisment și stimulare pe tot parcursul zilei.

Un bol pentru papagal

Pasărea dvs. va avea nevoie de un bol pentru hrana uscată și un bol pentru apă. Cele mai bune sunt bolurile din oțel care pot fi atașate de colivie pentru a preveni vărsarea apei și a hranei. Oțelul inoxidabil este cel mai ușor de întreținut și cel mai durabil. Farfuriile din plastic sunt ușor de colonizat de bacterii.

Așezați bolurile în apropierea locului de odihnă, astfel încât pasărea să poată ajunge ușor la ele de pe perna sa. Schimbați apa zilnic. Păsările care trăiesc în libertate au multe ocazii de a se îmbăia, așa că asigurați-vă că le oferiți o baie în colivie. Umpleți un bol greu și rezistent cu apă călduță și plasați-l în partea de jos a coliviei.

Puteți cumpăra, de asemenea, o baie pentru păsări care atârnă de partea laterală a coliviei pentru a preveni acumularea umezelii pe podea.

 

Șezătoare

Fiecare colivie ar trebui să conțină perne de diferite înălțimi și pante. Pentru a determina lățimea corectă a pernelor, verificați picioarele păsării: ar trebui să existe un spațiu de ¾ cm între ghearele din față și cele din spate atunci când se așează. Diferitele diametre și materiale ajută la menținerea picioarelor și ghearelor sănătoase. Alegeți dintre perdele din lemn, crengi sau frânghii.

 

Nisip

Tapetați fundul coliviei cu nisip pentru papagali, dar puteți folosi și ziare sau prosoape de hârtie pentru așternut. Schimbați-o cel puțin o dată la două zile.

 

Jucării

Papagalii adoră decorațiunile și jucăriile pentru a se distra, astfel încât să nu se plictisească. Opțiunile excelente includ oglinzi, scări, leagăne, clopoței, zornăitoare și jucării cu bunătăți. Jucăriile din lemn sau din frânghie pot fi, de asemenea, plasate în cușcă pentru a oferi păsării tale ceva cu care să se joace și să mănânce. Este o idee bună să rotiți jucăriile pentru ca pasărea să nu se plictisească.

Așezați jucăriile acolo unde pasărea poate ajunge la ele de pe pernă, de pe fundul coliviei sau de pe o parte a coliviei. Atunci când alegeți jucăriile, siguranța este pe primul loc - nu oferiți păsărilor nimic din ceea ce ar putea înghiți accidental sau în care s-ar putea încurca.

Nu așezați în colivie mai mult de 1 oglindă pentru fiecare pasăre. O pasăre singuratică se poate atașa de reflexia sa și poate chiar începe să o hrănească, crezând că este un alt papagal. Acest lucru ar putea însemna că pasărea nu mănâncă, ci regurgitează hrana. În această situație, oglinda ar trebui scoasă din colivie.

 

Asigurați-vă că colivia este potrivită pentru papagalul dvs.

Colivia este casa și teritoriul păsării și nu ar trebui să fie închisoarea ei. Așadar, cu cât mai mare, cu atât mai bine. Alegeți o colivie care să fie de cel puțin două ori mai lată decât anvergura aripilor păsării. O colivie pentru mai multe păsări ar trebui să fie și mai spațioasă.

Papagalii nu se dezvoltă bine în colivii rotunde, așa că o colivie dreptunghiulară este mai bună. O colivie din oțel inoxidabil este cea mai bună opțiune, deoarece este accesibilă și durabilă. Evitați coliviile fabricate din plumb sau zinc, deoarece sunt toxice pentru păsări.

Dimensiunile minime ale coliviei în funcție de tipul de pasăre

Papagali mici (papagal ondulat, papagal pitic mascat)

50 x 50 x 60 cm

Papagali de talie medie (papagal nimfant, papagal Senegal)

60 x 60 x 80 cm

Papagali mijlocii (amazon, jacobin, papagal mic, rowel)

80 x 80 x 100 cm

Papagali mari (macaw, cockatoo, papagal mare, papagal de stâncă)

100 x 100 x 150 cm

De asemenea, colivia ar trebui să aibă bare orizontale pentru a permite păsării să se deplaseze mai ușor. Asigurați-vă că barele sunt suficient de apropiate între ele pentru a împiedica pasărea să se strecoare afară. În general, pentru păsările mici, cum ar fi papagalii cu coadă ondulată, finchinii, canarii și papagalii pitici, este bine ca grilajele să nu fie la o distanță mai mare de 1,6 cm.

În cazul papagalilor nimfanți, al papagalilor curcubeu cu burta mov și al papagalilor senegali, grilele ar trebui să fie la o distanță de 1,3-2,2 cm. În cazul păsărilor mai mari, cum ar fi macaw și cacadu, distanța dintre grile ar trebui să fie de 1,9-3,5 cm. Partea inferioară a coliviei ar trebui să fie ușor de curățat.

Unde se pune colivia?

Păsările sunt creaturi sociale, interactive, care au nevoie de compania altor păsări sau a oamenilor pe tot parcursul zilei. Puteți amplasa colivia în camera de zi sau în dormitor , de exemplu. Nu puneți colivia în bucătărie sau în locuri unde aerul este umed și unde temperatura fluctuează.

Aburul de la o tigaie de teflon poate fi mortal de otrăvitor pentru pasăre. Protejați colivia de curenți de aer și de lumina directă și puternică a soarelui. Asigurați-vă că copiii mici și alte animale de companie nu au acces la colivie, deoarece pot deranja sau răni excesiv pasărea.

Papagalii sunt creaturi curioase, așa că merită să le oferiți lucruri interesante pe care să le privească. Așezați colivia lângă o fereastră umbrită, astfel încât pasărea să poată privi spre grădină, locul de joacă sau cărare. Multe păsări se simt în siguranță dacă colivia este așezată lângă un perete.