Cum să hrăniți corect un câine bătrân - senior?

Cum să hrăniți corect un câine bătrân - senior?

Cuprins

Îmbătrânirea face parte din viața unui câine. Primele semne vizibile apar, de obicei, în jurul vârstei de 7 ani, dar depinde mai ales de rasa de câine.

Câini de talie mică = între 9-12 ani

Câini de talie medie = între 7-10 ani

Câini de talie mare = între 5-8 ani

Pe măsură ce un câine îmbătrânește, există schimbări fizice și comportamentale la care trebuie să fim atenți, deoarece unele probleme de sănătate pot apărea în timp.

În ceea ce privește cele de mai sus, merită să începem cu unul dintre cele mai importante lucruri, și anume dieta câinelui.

De ce este important să adaptați dieta câinelui la vârsta acestuia?

Vârsta afectează pe toată lumea și nu-i cruță pe companionii noștri cu patru picioare. Pe măsură ce trece timpul, aspectul lor se schimbă, obosesc mai repede, iar mușchii și oasele lor nu mai sunt la fel de fiabile ca odinioară. Greutatea lor fluctuează, iar mintea lor nu mai este cea de odinioară.

Acestea sunt schimbările fundamentale cărora trebuie să le acordăm cea mai mare atenție.

1. Vitalitatea

Metabolismul câinelui încetinește și, odată cu el, și activitatea sa fizică. Acest lucru înseamnă că câinele nu mai are nevoie de un aport caloric la fel de mare ca odinioară. Acesta este un aspect la care trebuie să fim deosebit de atenți, altfel există riscul de supraponderabilitate, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății sale.

2. Modificări ale nevoilor nutriționale

Organele câinelui dumneavoastră lucrează mult mai lent, așa că este important ca hrana pe care o consumă să fie atât sățioasă, cât și ușor de digerat. Astfel, rinichii și sistemul digestiv își pot desfășura mai ușor activitatea.

3. Mobilitate restrânsă și pierdere de masă musculară

Câinii bătrâni se mișcă mai greu și răspund mai încet. Articulațiile lor uzate se înțepenesc și masa lor musculară scade încet. Dieta aleasă ar trebui să susțină sănătatea articulațiilor.

4. Modificări ale sistemului imunitar

Odată cu îmbătrânirea vine și o slăbire a sistemului imunitar al câinelui, care poate fi văzută ca o invitație la o lume de probleme de sănătate. Aceste probleme sunt adesea cauzate de un aport inadecvat de nutrienți și vitamine.

5. Modificări de comportament

Câinii bătrâni manifestă adesea tendința de a respinge mâncarea pe care o mâncau cu plăcere sau de a lua mai puține lichide. În cazuri mai rare, se pot schimba și obiceiurile de somn ale câinelui, caz în care trebuie luate în serios modificările și ajustările dietetice.

Care este hrana potrivită pentru un câine bătrân - îmbătrânit?

Câinii bătrâni trebuie hrăniți cu o dietă care să le satisfacă pe deplin nevoile.

Aceste alimente ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

Proteine de calitate

Acestea contribuie la construirea și menținerea mușchilor. În acest caz, cantitatea ar trebui neglijată și accentul ar trebui pus pe calitate, deoarece câinii bătrâni nu mai au nevoie de niveluri ridicate de proteine.

Proteinele de slabă calitate pot pune presiune asupra rinichilor câinelui. Proteinele recomandate pot fi obținute din carne ușor digerabilă, cum ar fi carnea de pui, miel, curcan și, bineînțeles, pește.

Carbohidrați ușor de digerat

Cu cât hrana câinelui dumneavoastră este mai ușor de digerat, cu atât mai multă energie poate extrage din ea. Se recomandă cartofii dulci, orezul, quinoa și orzul integral. Ingrediente precum dovleacul, morcovii, mazărea și țelina susțin sistemul digestiv.

Grăsimi sănătoase

Peștele și uleiul din semințe de in conțin acizi grași importanți omega-3 și omega-6. Aceste ingrediente hrănesc pielea și blana și reduc inflamațiile.

Vitamine, minerale și antioxidanți

Fructele sunt o sursă naturală ideală de vitamine, care acționează, de asemenea, ca antioxidanți. Sunt recomandate merele, perele și bananele.

Legumele sunt o sursă excelentă de minerale. Morcovii, broccoli și castraveții sunt, de asemenea, recomandate.

Protejează cartilajele și articulațiile

Clorhidratul de glucozamină și sulfatul de condroitină sunt deosebit de importante în acest caz. Aceste ingrediente reduc inflamația și susțin sănătatea articulațiilor.

Conținut ridicat de umiditate

Câinii mai în vârstă consumă mai puțină apă, așa că un conținut ridicat de umiditate este important.

Practici și sfaturi pentru hrănirea câinilor mai în vârstă

Hrănirea de două ori pe zi este importantă pentru câinii mai în vârstă. Cea mai nutritivă alegere este hrana uscată, unde conținutul ridicat de umiditate este important. Turnați o cană de hrană uscată în două căni de apă.

Dacă câinele este hrănit cu o hrană umedă, un câine mai în vârstă poate să nu aibă nevoie să fie realimentat cu apă, dar mai des poate avea probleme cu sănătatea dentară.

Prin mestecarea hranei uscate, câinii înlătură ei înșiși placa acumulată pe dinți. Dacă câinele este hrănit cu hrană umedă, este important ca noi, ca proprietari, să avem grijă de dinții câinelui, poate prin procurarea de jucării/jaccesorii dentare.

  • Un sfat bun dacă câinele mai în vârstă refuză mâncarea: Încălziți ușor mâncarea, poate turnați puțin lichid peste ea. Atunci când hrăniți câinele, este recomandat să ridicați bolul câinelui, astfel încât să nu fie nevoit să se aplece pentru a mânca.

În cazul în care câinele are probleme de sănătate, este important să consultați un medic veterinar și, dacă este necesar, să stabiliți un ghid specific de hrănire.

krmiva_pre_seniorov_v_specialnej_akcii_-_abczoo_1.jpg