De ce să nu cumperi mâncare ieftină pentru câini în supermarketuri?

De ce să nu cumperi mâncare ieftină pentru câini în supermarketuri?

Cuprins

În calitate de crescător de câini responsabil, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că prietenul dumneavoastră cu patru picioare primește hrana potrivită. Dar alegerea largă actuală este mai mult decât dificil de navigat.

Producătorii maschează cu ușurință ingredientele de proastă calitate și sunt conștienți de faptul că ambalajele bune vând.

Atunci când sunt însoțite de o ofertă tentantă, astfel de hrană ieftină poate ajunge cu ușurință de pe rafturile supermarketurilor în coșurile de cumpărături ale proprietarilor de animale de companie.

Dacă nu v-ați întrebat niciodată ce înseamnă exact procentele de pe ambalajele hranei pentru câini și de ce este atât de important să le acordați atenție, acum este momentul.

Atunci când alegeți hrana pentru câini, este esențial să știți că ingredientele sunt enumerate în ordinea crescătoare a procentelor.

Cats_1.jpg

1. Valoarea nutritivă reală este esențială

Ambalajele produselor alimentare afișează adesea un conținut ridicat de carne. În acest caz, este important de știut că până la 80% din carnea proaspătă este apă. Această apă este eliminată prin deshidratare în timpul producerii hranei.

Acest lucru înseamnă că, deși ambalajul poate indica un conținut ridicat de carne proaspătă, este puțin probabil ca acesta să corespundă cu greutatea reală a cărnii din hrana pentru animale. De fapt, unii producători de hrană ieftină de supermarket pretind în mod deliberat pe ambalaj o proporție mai atractivă de carne proaspătă

Din nou, un conținut ridicat de proteine sau un conținut ridicat de proteine nu înseamnă că este vorba numai de carne. Este suma tuturor proteinelor din hrană- vegetală și animală.

2. Prețul se potrivește adesea cu calitatea

Nu este sigur că alimentele mai scumpe sunt întotdeauna mai bune, dar alimentele foarte ieftine din supermarketuri sunt adesea bogate în cereale și sărace în proteine. Cerealele conțin amidon, care poate duce la probleme digestive la câini.

Cats_1.png

În plus, alimentele mai ieftine conțin adesea ingrediente pe care câinele dumneavoastră nu le poate digera deloc, cum ar fi glutenul din grâu. Aceste ingrediente pun presiune asupra sistemului digestiv al câinelui și cauzează probleme precum vărsături, diaree sau constipație.

De asemenea, în astfel de alimente sunt de nedorit diverși coloranți și conservanți artificiali, care pot fi etichetați pe ambalaj cu BHA, BHT sau sorbat de potasiu.

3. Feriți-vă de etichetarea înșelătoare a ingredientelor 

Alimentele de bună calitate ar trebui să indice în mod clar ce conțin. Dacă producătorul se ascunde în spatele unor termeni generici, cum ar fi "făină de oase" sau "proteine de pasăre", este posibil să fie vorba de o combinație de reziduuri diferite care, altfel, ar fi aruncate.

În mod similar, produsele etichetate ca "derivați de origine animală și vegetală" sunt doar o modalitate inteligentă de a ascunde deșeuri și reziduuri care altfel ar ajunge la groapa de gunoi.

Cele mai ieftine alimente pentru câini conțin adesea multe ingrediente de substituție și aditivi care nu au aproape nicio valoare nutritivă (de exemplu, celuloză).

Acestea sunt cel mai adesea deșeuri de materii prime, cum ar fi reziduuri de soia sau concentrate de proteine, diverse subproduse de origine animală, cum ar fi ciocul măcinat, gheare, sânge sau conținut intestinal. De asemenea, sunt vizate și produsele provenite din producția vegetală, cum ar fi reziduurile rezultate din prelucrarea rapiței și a porumbului.

Cats_(1)_1.png

4. Proteinele brute nu sunt totul 

Proteinele crude de pe etichetă conțin nu numai proteine animale, ci și proteine vegetale. Câinii s-au adaptat la o dietă pe bază de carne, așa că proteinele vegetale pot să nu fie o sursă de nutriție la fel de eficientă. Cifrele spun totul aici - din conținutul de 30% de proteine din dietele ieftine, de obicei doar aproximativ 5% sunt proteine animale.

În plus, sunt necesare până la 9 kg de carne proaspătă pentru a produce 1 kg de hrană uscată de bună calitate. După un exercițiu matematic atât de simplu, este evident pentru toată lumea că hrana ieftină și de bună calitate este un mit.

5. Costuri pe termen lung și o calitate mai bună a vieții

Problemele de sănătate asociate cu o alimentație de proastă calitate pot duce la costuri veterinare mai mari în viitor. Deși cea mai ieftină hrană disponibilă în supermarket poate părea că economisește bani, aceasta este mai puțin viabilă din punct de vedere economic pe termen lung.

În cele din urmă, este important să vă amintiți că o alimentație de calitate este o investiție în viitorul și sănătatea câinelui dumneavoastră. Evitați cea mai ieftină hrană și investiți într-o dietă de bună calitate, echilibrată, astfel încât să puteți petrece cât mai multe momente sănătoase alături de animalul dumneavoastră de companie cu patru picioare.