Dresajul cățelușilor - cum să treci de primul an fără stres

Dresajul cățelușilor - cum să treci de primul an fără stres

Cuprins

Primele momente cu un cățeluș sunt pline de bucurie, dar după mușcături și "accidente", vă dați seama curând că fiecare zi cu un cățeluș nu este numai distracție și jocuri. Tendința de a fi năzdrăvan este normală la un cățeluș, dar, fără o pregătire și o îndrumare corespunzătoare, aceste tendințe pot persista până la vârsta adultă.

La această vârstă, să muști și să sari pe alții nu mai este la fel de distractiv. Este important să începeți educația cât mai devreme posibil. Cu cât este mai mare cățelul, cu atât mai mult timp și mai dificil este să îl antrenați să se comporte corect.

1. Pregătirea casei pentru un cățeluș

Este important să fii mereu cu ochii pe cățelușul tău pentru a te asigura că lucrurile nu-i stau în cale sau că nu-și face treaba pe unde vrea el. Desigur, nu puteți preveni întotdeauna aceste lucruri, dar controlați zonele în care nu puteți fi cu ochii pe el la început.

Introduceți-l treptat în camere și locații noi și prezentați-i doar câte un loc nou pe rând.

Înainte de sosirea câinelui, pregătiți un loc în care acesta să se odihnească, să mănânce o gustare și să-și facă nevoile. Păstrați acest lucru până când învață să își facă nevoile afară. Nu uitați de o cușcă sau de o curte cu un loc unde să se întindă.

Acest lucru îi va oferi siguranță. Tampoanele de dresaj, produsele de îndepărtare a petelor, șervețelele pentru curățarea urechilor și a ochilor și o mulțime de jucării și pliuri de recompensă vor juca un rol important.

2. Predarea nevoilor de bază

Efectuarea nevoilor, anxietatea nocturnă și energia acumulată sunt provocări pe care trebuie să le puteți aborda de îndată ce vă sosește cățelul.

1. Cum să vă învățați cățelul să se plimbe

De obicei, ar trebui să plimbi un cățeluș după ce a dormit, a mâncat și s-a jucat. Începeți să vă plimbați cățelul mai întâi când se trezește, apoi treptat după ce mănâncă și se joacă. Observați obiceiurile cățelului dumneavoastră, când și unde preferă să-și facă nevoile și urmați acest program.

Când vă scoateți cățelul afară, îndreptați-l întotdeauna spre același loc, astfel încât să se obișnuiască cu un anumit loc în loc de altul. Plimbați-l în lesă și nu-i acordați nicio atenție până când nu-și face nevoile.

Acest lucru este important pentru a nu-i distrage atenția și pentru a nu-l distrage de la sarcina sa.

Monitorizați-i comportamentul înainte de a-și face treaba, astfel încât să puteți reacționa rapid acasă dacă acest lucru se întâmplă. Nu pedepsiți câinele, nu vreți ca el să vă vadă ca pe o amenințare. Primele câteva luni sunt cele mai importante în stabilirea unei relații bune.

2. Cum să faci față anxietății și insomniei nocturne

Cățeii pot fi adesea anxioși noaptea, mai ales în primele nopți. Puneți jucării moi în patul lui pentru a-l face să simtă că nu este singur. Dacă tot nu reușește să se liniștească, puneți-i patul aproape de dumneavoastră, dar nu-l lăsați în patul dumneavoastră.

Țineți-l lângă dvs. pe timpul nopții, astfel încât să vă poată vedea. În timp, când doarme liniștit, îndepărtați-l treptat de pat până când ajungeți acolo unde doriți să fie permanent.

Când se trezește noaptea, scoateți-l la plimbare sau jucați un joc bun pentru a-l obosi înainte de culcare.

3. Ce să faci cu energia cățelului tău?

Cățeii dorm 12 ore pe zi. În acest timp, ei acumulează multă energie. Ei au nevoie de un loc unde să o scurgă. Instinctul lor le spune să fie cel mai activi la apus și în zori. Cu timpul, acest lucru va deveni depășit, dar până atunci, acestea sunt momentele în care ar trebui să acordați mai multă atenție.

Recompensele și jucăriile interactive sunt instrumente ideale pentru a ajuta la drenarea energiei. Jocul în sine nu servește doar la drenarea energiei, ci și la creșterea încrederii.

3. Învățarea ascultării

Puteți începe să predați dresajul și cuvintele conducătorului încă din a doua lună. Țineți cont de faptul că fiecare rasă de câine învață într-un ritm diferit, așa că aveți răbdare.

Principalele cuvinte-ghid sunt:

  •  șezi
  •  stai
  •  întreabă/joc
  •  nu face/bleah
  •  încet
  •  în picioare

Obediența implică, de asemenea, predarea unor lucruri precum mersul în lesă și interacțiunea cu câinii.

Învățați-vă întotdeauna cățelul într-un mod pozitiv. Recompensați comportamentul bun cu un grup de recompense și ignorați comportamentul nedorit. Să presupunem că începe să muște. Opriți-l și părăsiți camera pentru câteva secunde.

Această tehnică îl va face să-și dea seama că a făcut ceva greșit.

Nu-l învățați tot timpul. Cățeilor le place să exploreze lumea, așa că sunt adesea distrași de ceva. Ei se pot concentra asupra unui singur lucru timp de cel mult 5-15 minute. Așa că este bine să îi dresați frecvent pentru o perioadă scurtă de timp.

Odată ce comportamentul dorit a devenit o obișnuință, nu mai este necesar să îi recompensați cu recompense gustoase.