Rețetă pentru hrănirea corectă a pisicuțelor

Rețetă pentru hrănirea corectă a pisicuțelor

Cuprins

Pisicuțele nu au nevoie de hrană pentru adulți sau de lapte. Ei au nevoi nutriționale complexe și nu pot digera lactoza după înțărcarea de la mamele lor. Chiar dacă le place laptele, băutul acestuia mai târziu le poate provoca diaree.

Un pisoi are nevoie de o hrană bogată în nutrienți care să favorizeze dezvoltarea și să compenseze cheltuielile energetice uriașe.

Ce ar trebui să conțină hrana pisoiului dumneavoastră?

Hrana pentru pisicuțe ar trebui să conțină mai multe grăsimi și proteine decât hrana pentru pisici adulte.

  • Proteinele sunt importante în procesul de dezvoltare, deoarece contribuie la creșterea sănătoasă a mușchilor. Hrana ar trebui să aibă cel puțin 30-40% proteine. Dacă hrăniți pisicuțele cu hrană umedă, 10% proteine este suficient, deoarece este mai suculentă și conține mai multă apă.
  • Grăsimile sunt, de asemenea, nutrienți esențiali, deoarece ajută la absorbția vitaminelor și contribuie la dezvoltarea nervilor. Conținutul ideal de grăsimi este de 15-30% pentru hrana uscată și de 3% pentru hrana umedă.

Dacă este posibil, evitați un conținut ridicat de carbohidrați. Pisicuțele nu au nevoie de el în acest moment.

Atunci când alegeți o hrană, căutați întotdeauna primele 3-4 ingrediente, care reprezintă cea mai mare proporție din compoziția hranei. Pisicile sunt carnivore, așa că alegeți o hrană cu un conținut ridicat de carne.

Printre primele lucruri pe care trebuie să le căutați în lista de ingrediente se numără:

  • Acizii grași Omega 3 și 6, pentru buna dezvoltare a creierului, a pielii și a părului.
  • Calciu și fosfor pentru oase și dinți sănătoși.
  • Magneziu și zinc pentru buna funcționare a mușchilor.
  • Fier pentru o producție optimă de globule roșii.
  • Vitaminele A, D, E, K și B pentru un metabolism adecvat și funcționarea sistemului imunitar.
  • Taurină - aminoacid pentru sănătatea inimii și a ochilor.
  • Lizină - pentru a promova formarea colagenului.

Evitați conservanții artificiali, cum ar fi BHT și BHA.

Ce hrană ar trebui să alegem pentru un pisicuțe?

Acestea cresc cel mai repede în primele 6 luni de la naștere. În această perioadă, este important să le hrăniți exclusiv cu hrană pentru pisicuțe. Aproape toți producătorii au hrană special concepută pentru pisicuțe.

Creșterea încetinește după a 6-a lună, dar pisicuțele vor fi mature din punct de vedere fizic abia după primul an. Prin urmare, se recomandă să treceți la hrana pentru pisici adulte abia după această perioadă.

Pisicile ar trebui să fie familiarizate cu diferite gusturi și mirosuri de la o vârstă fragedă, pentru a nu fi prea pretențioase mai târziu. Dacă vă hrăniți pisicuța doar cu hrană umedă, este posibil ca acesta să respingă mai târziu hrana uscată sau invers.

Prin urmare, un amestec de hrană uscată și umedă este ideal.

Pisicile de talie mică au dinți mici, ceea ce poate îngreuna consumul de hrană uscată. O puteți amesteca cu puțină hrană umedă sau puteți turna puțină apă deasupra.

Nu schimbați foarte des hrana pe care ați ales-o deja. Dacă pisicuța refuză să mănânce mâncarea, nu există altă opțiune, dar dacă nu este cazul, nu variați mâncarea. Schimbarea frecventă a hranei poate provoca indigestie și diaree.

Cum să hrăniți o pisicuță?

Pisicile mici au un metabolism mai rapid decât o pisică adultă, așa că au nevoie de mai multă hrană. Hrăniți-le de cel puțin 3-5 ori pe zi. Pentru primele 6 luni, recomandăm așa-numita metodă de hrănire "fără sfârșit", care se bazează pe hrănirea pisicuței cu mâncarea pentru întreaga zi deodată, astfel încât acesta să se poată întoarce la ea atunci când are chef.

După a 6-a lună, hrănirea ar trebui să fie reglată încet pentru a preveni obezitatea. Treptat, vă puteți învăța pisicuța să mănânce de 2 ori pe zi.

Puteți adăuga puțină apă la hrana uscată o dată sau de două ori pe zi pentru a vă asigura că pisicuța bea suficientă apă. De asemenea, este bine să combinați hrănirea cu jucării interactive și să adăugați un pic de distracție la griul vieții de zi cu zi.

Acest lucru va menține pisoiul distrat și îi va da ocazia să vâneze.

La ce să fii atent când îți hrănești pisicuța?

Urmăriți greutatea pisicuței. Ei nu sunt expuși riscului de obezitate atunci când sunt pisicuțe, deoarece au o cheltuială energetică foarte mare, ci, dimpotrivă, prezintă un risc ridicat de malnutriție.

Toate alimentele sunt etichetate cu instrucțiuni de hrănire care trebuie respectate. Lăsați o mică rezervă de hrană de recompensă pentru a încuraja pisicuțele să învețe.

Dacă pisicuței îi este mereu foame, luați în considerare schimbarea hranei. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu o hrană de foarte bună calitate. Un apetit ridicat poate fi chiar primul semn de deshidratare.

Dacă aveți mai multe pisici acasă, cu siguranță le va lua ceva timp să se obișnuiască cu un nou pisoi, dar vor învăța locul fiecăruia în ierarhie.