Tot ce trebuie să știi despre zborul cu un câine

Tot ce trebuie să știi despre zborul cu un câine

Cuprins

Pentru proprietarii de animale de companie, zborul cu un câine pare adesea o opțiune atractivă. Să vă încredințați animalul de companie unei persoane cunoscute? Să plătiți pentru un hotel pentru câini? Poate alegeți o destinație prietenoasă cu animalele de companie?

Există, într-adevăr, multe opțiuni - dar dacă decidem să zburăm cu câinele nostru, trebuie să fim pregătiți pentru o serie de complicații. Condițiile de călătorie cu un câine pot varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi țara, compania aeriană și mărimea câinelui.

pexels-photo-2607544.jpeg

Multe companii aeriene nu permit deloc accesul animalelor la bord, cum ar fi companiile aeriene low-cost populare, precum Ryanair sau WizzAir. Excepție fac, bineînțeles, câinii-ghid și câinii de asistență. Cu toate acestea, dacă o companie aeriană permite accesul animalelor la bord, este vorba de obicei de un câine, o pisică, un iepure sau o chinchilla. Animalul de companie trebuie să fie plasat într-o cutie specială de transport cu un fund rigid și etanș și cu deschideri de ventilație. Totuși, pentru a fi în siguranță, ar trebui să verificați la compania aeriană aleasă de dvs. cerințele specifice privind parametrii transportatorului.

5 sfaturi pentru a călători mai ușor cu câinele tău

pexels-photo-731281.jpeg

  1. Mărimea, greutatea și tipul de câine: toate companiile aeriene limitează dimensiunea și greutatea maximă a animalelor care pot fi transportate la bord. Aceste restricții variază, de obicei, în funcție de compania aeriană și de tipul de aeronavă. Verificați la compania aeriană pentru a afla ce rase de câini sunt permise la bord.

    Câinii cu nasul scurt sau bont (brahicefalici) nu sunt, de obicei, admiși în cală. Structura lor facială poate îngreuna respirația normală. De asemenea, companiile aeriene restricționează adesea îmbarcarea pentru anumite rase de luptă. Verificați regulile companiei aeriene pentru informații specifice.

  2. Trusa sau geanta de transport: majoritatea companiilor aeriene vă cer să vă transportați câinele într-o geantă sau cutie care să respecte anumiți parametri. Aceste specificații se referă în principal la dimensiuni, material, ventilație și măsuri de siguranță. Așadar, verificați cerințele companiei aeriene înainte de a zbura pentru a vă asigura că, câinele dumneavoastră este în siguranță și confortabil.

  3. Certificate și documente: Unele țări solicită alte certificate sau permise speciale. Unele țări pot avea cerințe speciale sau permise speciale.

  4. Rezervări și taxe. Cele mai multe companii aeriene nu permit decât un număr limitat de câini la bordul unui zbor - de obicei între doi și șase, în funcție de tipul de aeronavă. Așadar, cel mai bine este să vă asigurați că există loc în avion înainte de a face rezervarea.

  5. Sănătate și siguranță: asigurați-vă că, câinele dumneavoastră este suficient de sănătos pentru a călători și că vaccinurile sale sunt la zi. De asemenea, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a merge la un medic veterinar pentru a-i evalua starea de sănătate și pentru a vă sfătui cum să îl mențineți în siguranță în avion.