Cum să alegem o husă pentru mașină dacă avem câine

Cum să alegem o husă pentru mașină dacă avem câine

Cuprins

Lăbuțele pline de noroi, ghearele ascuțite, blana, saliva și murdăria pot afecta chiar și cea mai rezistentă banchetă. Călătoria în mașină cu câinele este adesea o provocare, dar cu o husă de protecție este mult mai ușor.

Cu o husă, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la menținerea curățeniei în interiorul mașinii după fiecare călătorie.

Ușor de întreținut și simplu de atașat, economisește timp și bătaie de cap. În plus, husa îi oferă câinelui tău un sentiment de siguranță, ceea ce înseamnă mai puțin stres și mai multă distracție la fiecare călătorie.

Acestea sunt 4 principii de bază de care trebuie să ții cont atunci când alegi o husă auto pentru câinele tău.

1. Durabilitatea capacului de protecție

Cea mai importantă caracteristică a husei auto este durabilitatea. Trebuie să ții cont de greutatea câinelui și de faptul că acesta nu va sta pur și simplu nemișcat pe husă. Nu merită să economisești, pentru că una de bună calitate chiar va dura mai mult.

Materialele ideale sunt nailon și poliester, care sunt ușor de curățat.

Rezistența la apă este, de asemenea, foarte importantă. Avantajul este clar, husa nu se îmbibă, dar este și mai ușor de spălat. Cu toate acestea, există huse impermeabile și huse hidrofuge, cu o diferență semnificativă.

Învelișul impermeabil este fabricat dintr-o țesătură densă care încetinește trecerea apei. Aceasta absoarbe încet lichidul, care pătrunde în țesătură după un anumit timp. Un astfel de înveliș previne îmbibarea, dar numai pentru o anumită perioadă de timp.

O învelitoare hidrofugă, însă, nu absoarbe lichidul. Îl menține la suprafață.

2. Fixare ușoară

Dacă nu ai o husă fixată permanent în mașină, probabil că o folosești frecvent. Cu cât este folosită mai des, cu atât este mai important ca aceasta să fie ușor de fixat. Nu fă ca montarea să fie inutil de complicată.

Este un mare avantaj dacă partea inferioară a husei este antiderapantă, astfel încât să nu se miște atunci când o fixezi. Curelele cusute care pot fi lăsate pur și simplu în spatele tetierelor sunt, de asemenea, un avantaj.

Curelele reglabile care pot fi fixate cu un patent, Velcro sau carabiniere sunt, de asemenea, excelente.

3. Dimensiunea husei

Nu numai pentru mașină, ci și pentru câine. Husa trebuie să acopere întreaga banchetă din spate sau portbagajul. Ar trebui să fie întotdeauna mai mare decât câinele. Nu numai că este bine pentru câine să se întoarcă și să se miște în timpul călătoriei, dar îi dă și un sentiment de siguranță.

ochranny_potah_do_kufa_auta_pre_psa_abczoo.jpg

Dacă, câinele este mai mic, ia în considerare utilizarea unei pături mai compacte.

4. Caracteristica de siguranță a păturii

Unele pături sunt, de asemenea, concepute pentru a îți  menține câinele în siguranță și este întotdeauna bine să ții cont de acest lucru. Acestea sunt în principal păturile de tip hamac.

Acestea sunt atașate de scaunele din față și din spate și oferă siguranță în 2 puncte.

Primul este acela că, câinele nu poate ieși de pe scaunul său și să îți distragă atenția în timp ce conduci. Al doilea este că, chiar dacă apăsăm brusc pe frână, câinele nu cade pe podea sau între scaune.

ochranny_potah_do_auta_pre_psa_abczoo.jpg

Siguranța nu este funcția principală a unei huse de siguranță, așa că folosește întotdeauna centura de siguranță. Aceasta permite câinelui să fie liber în mașină, fiind în același timp bine fixat de ham.

Prin urmare, este avantajos să existe o fantă în husă pentru centura de siguranță. Alternativ, centura de siguranță poate fi cusută direct în husă.