Hrană veterinară, secretul sănătății pentru câini și pisici

Hrană veterinară, secretul sănătății pentru câini și pisici

Cuprins

Ce fantastic ar fi dacă animalele noastre de companie ar trăi veșnic! Omenirea încearcă de multă vreme să descopere secretul vieții veșnice, dar, din păcate, până acum fără succes. Cu toate acestea, o nutriție adecvată poate îmbunătăți și prelungi calitatea vieții atât pentru oameni, cât și pentru animale.
Cats_(1).png

Care sunt tipurile de hrană  de uz veterinar?

Hrana veterinară nu este doar hrana obișnuită pentru câini și pisici.

Aceasta este o combinație gata preparată de nutrienți, special formulată și concepută pentru animalele cu probleme de sănătate speciale sau cu nevoi speciale. Sună complicat? Câinele sau pisica dumneavoastră poate suferi de tulburări digestive sau de probleme de piele, dar din fericire sănătatea lor se poate îmbunătăți datorită acestor alimente medicinale veterinare.

Cats.png

Hranele veterinare sunt adesea recomandate pentru:

  • Probleme de sănătate: dacă animalul dumneavoastră de companie cu patru picioare are probleme de sănătate, cum ar fi boli de rinichi, diabet, predispoziție la alergii, probleme digestive sau probleme de piele.

  • Îngrijirea post-chirurgicală: după o intervenție chirurgicală, poate fi necesară o dietă specială pentru a accelera recuperarea.

  • Excesul de greutate: dacă animalul dvs. de companie este supraponderal, medicul veterinar vă poate recomanda o dietă mai puțin calorică pentru a obține o greutate sănătoasă.

  • Animale de companie mai în vârstă : Dietele medicamentoase pot oferi animalelor de companie mai în vârstă toate substanțele nutritive de care au nevoie.

  • Tratament țintit: Nu este nimic mai rău decât să vă vedeți animalul de companie suferind. Nutriția veterinară este o modalitate nedureroasă de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea prietenilor noștri cu patru picioare.

  • Prevenție : Datorită acesteia, se poate preveni deteriorarea sănătății sau chiar dezvoltarea diferitelor boli.

Ca întotdeauna, regula este de a folosi întotdeauna moderația. Cel mai mare risc a hranei veterinare este utilizarea abuzivă. Dozarea incorectă sau nerespectarea recomandărilor medicului veterinar poate însemna, în cel mai bun caz, dezamăgire sau, în cel mai rău caz, agravarea afecțiunii.

Cats_(2).png

Când este momentul să faceți o schimbare?

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la trecerea imediată a animalului dvs. de companie la o nouă dietă. Dietele medicamentoase nu sunt potrivite pentru toate animalele și nu ar trebui să fie folosite fără o analiză atentă.  Acestea ar trebui introduse în dieta câinilor și pisicilor doar la sfatul unui medic veterinar. Acest lucru înseamnă că numai un medic veterinar poate determina dacă animalul dumneavoastră de companie are nevoie de această dietă specială.

Prin urmare, este important să respectați instrucțiunile și să folosiți corect aceste alimente pentru a minimiza riscurile și a obține rezultate optime.