Cum să alegeți peria potrivită pentru pisica dvs

Cum să alegeți peria potrivită pentru pisica dvs

Cuprins

În lumea pisicilor, nu există o perie care să fie potrivită pentru toate tipurile de păr. Fiecare perie are o funcție specifică în funcție de blana, vârstă și rasă. Cum să căutați și ce să căutați în această gamă imensă?

Perii din peri de păr

Alegerea ideală pentru toate pisicile. Există așa-numitele perii tari și perii moi, care diferă prin duritatea periilor.

Perii moi:

  • perii cu peri fini de cauciuc sau de plastic,
  • perii au un cap împăiat, adesea asemănător cu niște ace mici,
  • desfac ușor încurcăturile și masează pielea,
  • nu îndepărtează mult păr,
  • ideală pentru pisicile cu părul scurt.

mäkka_kefa_pre_macky_abc-zoo_1.jpg

Perii dure:

  • perii confecționate din sârmă fină, eventual cu peri din plastic,
  • acestea desfac părul încurcat,
  • adună părul liber,
  • ideale pentru pisicile cu părul lung și gros.

tvrda_kefa_pre_macky_abc-zoo.jpg

Perii cu două fețe

Acestea au două fețe cu tipuri diferite de peri. Adesea, peri moi și peri tari, care sunt o combinație a celor două. Partea moale este folosită pentru a masa pielea și pentru a desprinde rapid părul. Partea tare prinde și adună părul liber. Un 2 în 1, ca să spunem așa.

obojstranna_kefa_pre_macky_abc-zoo.jpg

Piepteni și piepteni de descurcare

Previn încurcăturile și contribuie la o circulație sănătoasă.

Piepteni:

  • sunt dotate cu dinți lungi și subțiri care ajung până la pielea pisicii,
  • pentru pisicile cu părul scurt, este ideal să folosiți piepteni cu dinți mai depărtați,
  • pentru pisicile cu părul lung, este ideal să folosiți un pieptene cu dinți mai apropiați,
  • pieptenele cu dinți metalici sunt cei mai rezistenți, dar pot irita pielea pisicii,
  • în ceea ce privește protecția pielii, pieptenii cu dinți din plastic și lemn sunt cei mai blânzi și sunt, de asemenea, antistatici.

hreben_pre_macky_abc-zoo.jpg

Piepteni de descâlcire:

  • sunt dotate cu dinți de metal, care sunt excelente pentru descurcarea firelor de păr filtrate și lungi,
  • pentru firele de păr ușor încâlcite, sunt suficienți pieptenii cu un singur rând,
  • pentru firele de păr foarte încâlcite, se recomandă utilizarea unui pieptene cu două ace,
  • acestea necesită un tratament mai delicat.

rozcesavac_pre_macky_abc-zoo.jpg

Mănuși de îndepărtare a părului

Un instrument eficient pentru îndepărtarea firelor de păr libere și pieptănarea încurcăturilor fine. O soluție excelentă pentru pisicile care iubesc atingerea umană și cărora le place să fie mângâiate.

Dacă pisicii îi place atingerea umană, mănușa și toaletarea pot fi chiar liniștitoare. Mănușa poate avea dinți mici din plastic, cauciuc sau metal pe una sau pe ambele părți.

Mănușile cu dinți moi sunt potrivite pentru îngrijirea pisicilor cu păr scurt, în timp ce mănușile cu dinți mai tari, de metal, sunt potrivite pentru pisicile cu părul lung.

Aceste mănuși nu sunt suficient de eficiente pentru pisicile cu blană lungă și densă.

rukavica_na_vycesavanie_pre_macky_abc-zoo.jpg

Perii de masaj

Sunt potrivite pentru masarea pielii și pentru menținerea unei blănuri sănătoase. Ele îmbunătățesc producția naturală de sebum și colectează eficient părul liber.

Există perii de masaj din plastic cu vârfuri dure și perii din silicon cu vârfuri moi. Perii tari sunt potrivite pentru pisicile cu părul lung și gros, iar perii moi sunt eficienți pentru pisicile cu părul scurt.

masazna_kefa_pre_macky_abc-zoo.jpg

Aparate de tuns

Cu o formă specială, cu o lamă ascuțită pentru a îndepărta cu ușurință firele de păr nedorite. Sunt disponibile în forme cu o singură lamă sau cu mai multe lame.

Versiunea cu o singură lamă permite accesul ușor la zonele mai încăpățânate, iar versiunea cu mai multe lame este ideală pentru zonele mai mari și nodurile mai încăpățânate.

Pentru pisicile cu părul scurt, este indicat să alegeți o mașină de tuns cu o secțiune mai blândă/ mai fină. Pentru pisicile cu părul lung, o mașină de tuns cu dinți groși este alegerea ideală.

prerezavac_srsti_pre_macky_abc-zoo.jpg

Furminator

Acesta este un instrument foarte eficient pentru îndepărtarea firelor de păr năpârlite și a subpoluării. Îndepărtează până la 90% din firele de păr năpârlite.

Este foarte important să alegeți peria Furminator potrivită pentru îngrijirea blănii animalului dvs. de companie. Un produs greșit poate deteriora blana și pielea animalului dvs. de companie.

Din cauza eficienței intense, perii și accesoriile de epilare Furminator nu sunt recomandate pentru rasele de pisici cu păr scurt și piele sensibilă.

furminator_pre_macky_abc-zoo.jpg

4 sfaturi despre cum să vă pieptănați blana pisicii dvs.

  1. Pieptănați întotdeauna părul pisicii dvs. în direcția de creștere.
  2. Pieptănați ușor, nu cu forță.
  3. Dacă pisica este mai în vârstă și timidă, folosiți mănuși de pieptănat sau o perie delicată.
  4. Asociați pieptănatul cu lucruri "fericite", cum ar fi recompensele. Toaletarea nu ar trebui să fie niciodată un proces lung, 5-10 minute ar trebui să fie suficiente.

Cum să aveți grijă de blana pisicii dumneavoastră acasă?

Năpârlirea începe cu pisicile, dar cu siguranță nu se termină cu ele. Firele de păr acoperă totul în timpul perioadei de năpârlire. Le puteți găsi pe haine, pe canapea, pe covor și pe toată podeaua.

În gospodăriile cu animale de companie, de aceea avem nevoie de instrumente care să ne ajute să ne ocupăm de îndepărtarea firelor de păr. Cel mai important și esențial accesoriu este rola lipicioasă pentru îndepărtarea părului.

odchlpovacia_rolka_pre_macky_abc-zoo_2.jpg

Aceasta facilitează îndepărtarea firelor de păr nedorite de pe canapea și de pe haine. O soluție practică este oferită de produsele individuale de colectare a părului, care vin cu un recipient detașabil.

zberac_chlpov_pre_macky_abc-zoo_2.jpg

Odată ce recipientul este golit, aceste produse pot fi folosite din nou. De asemenea, este important să nu uitați să îndepărtați firele de păr de pe stâlpii de zgâriat, paturile pentru pisici și canapele. Veți fi surprins de cât de mult păr se acumulează pe aceste suprafețe.