De ce să alegeți un repelent de căpușe cu ultrasunete pentru câini?

De ce să alegeți un repelent de căpușe cu ultrasunete pentru câini?

Cuprins

Repelenții cu ultrasunete protejează câinii de căpușe și insecte fără a folosi substanțe chimice. Cu toate acestea, ele acționează doar ca o măsură preventivă. Ele resping căpușele, dar nu le ucid.

Ele emit unde sonore întrerupte sau continue la frecvențe de 25-60 kHz. Aceste frecvențe sunt neplăcute pentru căpușe, purici și alte insecte, deoarece interferează cu organele lor senzoriale. Le îngreunează comunicarea, hrănirea și împerecherea, respingându-le astfel de la câine.

Pot oamenii sau câinii să audă undele de înaltă frecvență?

Oamenii pot detecta sunete de până la aproximativ 20 kHz, așa că nu auzim sistemul de alarmă cu ultrasunete. Un câine poate detecta sunete de până la 45 kHz, deci poate auzi sunetul sistemului de alarmă. Dar asta nu înseamnă că îl va deranja.

Totul depinde de intensitatea frecvenței sunetului. Cu cât sunetul este mai puternic, cu atât mai repede câinele se va simți inconfortabil.

Cum să alegem un repelent de căpușe cu ultrasunete pentru câinele nostru?

Frecvența cea mai eficientă pentru respingerea căpușelor este de 25 kHz. Acest nivel este apropiat de frecvența la care căpușele comunică și pe care o folosesc pentru a-și căuta gazda. Prin urmare, este cel mai deranjant pentru acestea și le respinge.

Cu toate acestea, această frecvență este, de asemenea, apropiată de auzul activ al câinelui. Prin urmare, alegeți o alarmă mai silențioasă, astfel încât să nu deranjeze câinele.

Alarmele cu frecvențe sonore de peste 40 kHz sunt mai puțin detectabile de către câine. Le puteți înregistra, dar nu sunt dăunătoare în niciun fel. Deși este adevărat că sunt mai puțin eficiente.

ultrazvukovy_odpudzovac_kliestov_pre_psa_abc-zoo.jpg

În ambele cazuri, alarma cu sunet întrerupt este cea mai confortabilă pentru câine. De exemplu, una care se activează prin mișcare.

Toate dispozitivele de descurajare a căpușelor cu ultrasunete și electronice folosesc baterii. Unele sunt înlocuibile sau reîncărcabile, dar altele nu. Alarmele cu o baterie neînlocuibilă vor funcționa timp de câteva săptămâni până la câteva luni.

Cum se utilizează un repelent electronic pentru căpușe?

Puneți-o pe câine de fiecare dată când ieșiți afară. Căpușele încearcă aproape întotdeauna să ajungă în cel mai înalt punct al câinelui, adică la cap. Prin urmare, este important să aveți alarma pe zgardă și să protejați capul. Raza sa de acțiune este relativ mică, aproximativ 1,5 m în jurul câinelui.

După montarea alarmei, observați comportamentul câinelui dumneavoastră timp de cel puțin câteva minute.

Dacă observați că alarma deranjează câinele, încercați o alarmă de altă intensitate sau o alternativă complet diferită. Aceasta ar putea fi o pipetă sau o zgardă antiparazitară.

Deoarece este o protecție fără substanțe chimice, alarma poate fi utilizată și pentru căței sau cățele gestante.

Amintiți-vă, totuși, că alarmele cu ultrasunete nu sunt niciodată 100% eficiente, așa că nu ar trebui să fie singura formă de protecție împotriva căpușelor. Vă recomandăm să combinați alarma cu un picurător, o pipetă sau un alt agent antiparazitar.

bio_antiparaziticky_obojok_pre_psa_abc-zoo.jpg

Dar nu folosiți niciodată alarma în combinație cu un produs care conține permetrin. În această combinație poate fi toxică pentru câini.

De asemenea, nu uitați să întrețineți regulat alarma. Verificați-o și curățați-o periodic pentru a vă asigura că este 100% funcțională.