Secretele echipamentului corect pentru un pescuit de succes al crapilor

Secretele echipamentului corect pentru un pescuit de succes al crapilor

Cuprins

Fie că ești începător sau un pescar avansat de crap, în acest articol vei găsi sfaturi despre echipamentul pentru cel mai eficient pescuit de crap.

Ce lansete și mulinete folosesc pescarii de crap?

Pescuitul de crap necesită lansete de crap puternice și flexibile care pot rezista la pești mari și la aruncări lungi cu greutăți mari. Lungimea și rezistența lansetelor variază în funcție de locul unde pescuiești, cum pescuiești și mărimea crapilor pe care îi prinzi.

Pentru începători, se recomandă lansete medii din două sau trei piese (2.5-3lb) cu o lungime de 3.6 până la 3.9 metri. Astfel de lansete sunt dificil de manevrat. Când pescuiești cu plută, alege lansete telescopice mai ușoare. Pescarii mai avansați pot opta și pentru pescuit la crap cu lansete feeder sau match mai fine.

Când alegi mulinete, capacitatea suficientă de stocare a firului și un sistem de frânare de calitate sunt importante. O mulinetă cu frână frontală sau de luptă în mărimea 3000-4000 este potrivită pentru pescuitul cu plută. Pentru pescuitul cu feedere clasice sau pentru boilies, este de asemenea recomandabil să alegi mulinete baitrunner mai mari, de mărime 5000-6000.

 

delphin-strong-cat-transp-350m-060mm-451lbs.jpg

Firul este cea mai importantă legătură între pescar și pește

Grosimea firului ar trebui să fie adaptată cu siguranță la lansetă, teren și mărimea crapului prins. Când pescuiești cu plută și cu o lansetă mai fină, un fir cu diametru de 0.16-0.20mm este suficient. Când pescuiești intens, se folosesc și fire mai groase cu diametru de 0.25-0.40mm.

În cazuri extreme este necesar să înfășori chiar variații mai groase sau fir împletit, care are avantajul unei rezistențe mai mari cu un diametru mai mic.

 

hacik-delphin-hkd-double-10ks.jpg

Cârligele și nălucile sunt importante

Mărimea cârligelor ar trebui să fie adaptată la tipul de momeală și la mărimea crapului prins. Când pescuiești cu plută și feeder, cele mai folosite cârlige sunt de mărime #12 și 6. Când pescuiești pentru boilies, mărimile cârligelor pot fi și #4-1.

Când vine vorba de năluci, crapul are o gamă largă de gusturi. Cele mai comune năluci sunt:

  • Râme de noroi, râme de os
  • Porumb - versiune clasică sau de cauciuc
  • Diferite pelete în diferite arome
  • Boilies plutitoare sau clasice de 16-32mm

 

signalizator-delphin-runer-9v.jpg

Când pescuiești intens sau cu boilies, nu uita de semnalizatori

Semnalizatorii ajută la detectare. Cele mai comune tipuri sunt mecanice sub forma unui clasic "polițist" și electronice, care sunt folosite de pescarii mai moderni.

Polițistul inelar clasic se mișcă în funcție de schimbarea tensiunii firului, în timp ce semnalizatorii electronici emit semnale sonore și luminoase în timpul mușcăturii.

 

cln-kolibri-k-220-zeleny-lamelova-podlaha.jpg

Bărcile sunt de asemenea utile pentru pescuitul de crap

Bărcile de pescuit, fie din fibră de sticlă sau gonflabile, sunt o parte esențială a pescuitului de crap pe râuri și rezervoare mari. Pescuitul din barcă pe un râu are farmecul său, dar cel mai important este că îți permite să ajungi la locurile neatinse unde se ascund peștii mari.

Pe rezervoare mari sau lacuri, din nou, o barcă sau un încărcător de barcă va duce momeala la distanțe mai mari care sunt inaccesibile de pe mal.